Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VH

1. Připadá mně srandovní, jak se chválíte za úvahy, zda investovat či nikoliv (ať do firmy či soukromně). To dělá trochu rozumný člověk samozřejmě. Pravda. ne vždy mu přebývá, i když šetří.

2. Co je přiměřená rezerva? Očekávání, že sezóna nevyjde a bude o 20 % slabší? Že zisk se sníží na polovinu?

3. Vy máte fakt našetřeno na platy a nájmy i pro případ, že Vám vypadne celý rok?

4. Píšete i o kadeřnici v malinké provozovně na vesnici. Která sotva vyjde?

0 1
možnosti
VH

Zase jsem nedočetl do konce.

Tak teď vážně: ;-D ;-D ;-D ;-D ;-D

5 0
možnosti
SB

Perfektní aprílový žertík.

3 0
možnosti
MK

Jako jo. Některé nářky našich podnikatelů moc nechápu (i já teď jedu ze své rezervy – a nestěžuji si). :-)

Ale na druhou stranu:

Je tak těžké pochopit, že někdo právě teď do něčeho investoval (když mu prognostici slibovali další tučná léta)?! A je těžké pochopit, že takový člověk dnes nemá rezevru?

A představte si, že jste právě teď začal podnikat sám na sebe – váš byznys se teprve rozjíždí, máte půjčky a nemáte žádnou rezervu. To se to potom těžko vede...

4 0
možnosti
Foto

Nic proti, však i zaměstnanci mají mít rezervu alespoň trojnásobek příjmu, proč ne podnikatelé...

11 1
možnosti
VH

Protože příjem zaměstnanců je fakticky "čistým ziskem" z jejich činnosti (prodeje práce).

Příjem (tedy tržby) podnikatele zahrnují ve větší části náklady podnikání. Z těch těžko rezervu uděláte. Takže odpovídají dotaz by zněl: proč nemají rezervu trojnásobek zisku (a možná trochu odpisů). Když je hrubý zisk 6 ÷ 8 % z tržby, lze trojnásobek tržby (měsíční) uložit za cca 6 let - pokud ovšem vůbec neinvestuji a nečerpám podíl na zisku (tedy živím se jinak).

Už to víte?

2 1
možnosti
ZH

;-D;-D;-D

Tou poslední větou jste mě naprosto rozbil.

15 0
možnosti
Foto

Mit dostatecnou rezervu pro pripad jakekoliv krize je sci-fi. Pokud jste orientovany na urcity segmet trhu, ktery vypadne uplne cely ve vsech variantach + navic se da predpokladat ze se ani neobnovi (lide budou setrit), tak by bylo nutne mit uspory pokryvajici totalni transformaci firmy na neco jineho. To proste musite zavrit kram,propustit lidi a budete rad kdyz zaplatite z rezerv dluhy (casto za vase zakazniky, kteri vam za dodane zbozi poslou ku...e). .

0 0
možnosti
AL

Je vidět, že se moc nevyznáte a neznáte podnikatele Filipa Fuchse!

Kdy jiní padají únavou a jsou naprosto zmoženi a bez nápadů, tak se objeví Filip s naprostou novou myšlenkou, ..... ale, co bych vám povídal.

Kdo nezná Filipa, tak nepochopí!

1 0
možnosti
Foto

Pane autore, bohužel se ve společnosti vžil názor, že podnikatel, rovná se zbohatlík, jemuž podnikání přináší miliony a proto si může dovolit, koupat se v bankovkách. Jenže podnikání je také pro mnohé živnostníky řehole. Na jednu stranu jím přináší svobodu a šanci dělat to co mají rádi a co umí, na stranu druhou jím úřady hází klacky pod nohy v podobě různých šíleností jako EET a formulářů. Hlavně ale, drobní živnostníci, jako jsou třeba malíři pokojů, kadeřníci, instalatéři a podobně, nemají moc prostoru na to, aby si vytvořili potřebnou finanční rezervu. Speciálně, když není moc jasné, jak velká by ta rezerva měla být a jak dlouho se s potížemi budou potýkat. V podnikání totiž platí, že když se vám nedaří měsíc, je čas změnit pole působnosti. Ovšem současná situace je výjimečná tím, že byla nepředvidatelná. Proto ani kecy o finančních rezervách nejsou na místě.

0 2
možnosti
ZH

Hm... A dočetl jste to až úplně do konce?

4 0
možnosti
KT

Pobavil jste jako vždy.;-D

3 0
možnosti
JK

ONO NENÍ možné si kupovat nová auta, jezdit na dovolené i ty drahé, když není ve firmě finanční rezerva.

1 0
možnosti
Foto

Celý západní svět si zvykl žít na dluh.

Ono to vždy nějak dopadne...

2 1
možnosti
LK

Jen pro zajímavost by mě zajímalo kolik máte náklady, protože jen pro těch 10+3 jsou mzdové náklady cca 500 000 kč měsíčně. Takže váš propočet je nějak divný.

0 0
možnosti
Foto

Další co nedočetl do konce, hádám?

3 0
možnosti
  • Počet článků 225
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3830x
Už vím, co všechno pro mě znamenáte, jak moc jste pro mě důležití a jak moc vás mám rád, vážení čtenáři a blogeři. Motto: Váš úsměv = moje radost a odměna.