Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AK

Každý kdo se dal na podnikání musí počítat i stím,že přijdou chudé dny či týdny.Jenže ukažtemi takového podnikatele,který nemá postavený barák za cca 40miliónů v garáži 2-3auta a na kontě dalších 50miliónů!!A tito lidé brečí,jak želvy?!A za další jak poznáte střední třídu?Střední třída se profiluje asi tak,že na kontě musí mít alespoň 15 - 18 miliónů.Barák za cca 15miliónů v garáži 2auta.A tyto lidi chtějí a mají nataženou ruku ke státu??

4 23
možnosti
KJ

Bóžinku ... to je den, co ?

12 0
možnosti

Doufám, že Vaše karma vyletí do nebe. I když s Vámi nesouhlasím, hodně jste mě pobavil

Nicméně, musím s Vámi nesouhlasit. Z ekonomického hlediska jsou krize součástí ekonomického cyklu a podnikatel na ně musí být připraven. Průměrný živnostník/podnikatel vydělá více než průměrný zaměstnanec, protože má více starostí a více riskuje. Vždy je něco za něco. A pokud je rozumný, uvědomuje si to a část z toho přebytečného zisku si nechá v záloze. Nicméně, rozum je to, co schází i hodně inteligentním lidem.

Ono se to hezky kecá, když člověk není finančně či emočně zainteresován. Já chápu podnikatele, kteří investovali svůj čas a peníze do určitého projektu a teď sledují škody, které budou napravovat roky. A nebo jim krachne. A chápu, že v jejich emočním rozpoložení udělají prakticky cokoliv, aby to zmírnili. Jenže jediná možnost, jak jejich ztráty zmírnit, je vzít peníze ostatním lidem a dát jim je. A já ze svých peněz nechci sanovat jiné. S jedinou vyjímkou. Že by škody na hospodářství dosáhly takového rozsahu, že by to výrazně poškodilo i mě. Ano, myslím stejně egoisticky jako ti podnikatelé.

8 1
možnosti
MK
Foto

Bude to tím, že vy jste dokonalý a ještě ke všemu ekonomicky zdatný. Každý netočí statisíce týdně a když se mu třeba rozbije auto, které potřebuje, neproplatí mu několik faktur, má nějaký výdaj v domácnosti a do toho všeho zákaz činnosti kvůli koronaviru, scvrkne se i velká rezerva.

8 1
možnosti
Foto

Ale náš stát, řízený jako firma, by měl být ještě dokonalejší! A tak nějak není, a přitom má v čele podnikatele nejúspěšnějšího! On kdyby si Andy také vsadil ... ;-D

4 7
možnosti
KS

Je spousta živnostníků, kteří se uživí tak nějak. Třeba obuvníci, kadeřnice, švadleny atd. Takové lidi nelze považovat za podnikatele, jsou to živnostníci a ti dopadnou špatně.

2 3
možnosti
KS

Ha, nedočetl jsem to až do konce, ona je to satira ;-D

4 0
možnosti
AL

Autor tohoto článku má dvě výhody: 1) Vysoké IQ dle (Stanfordova-Binetova inteligenčního testu) 153 až 156 .. 2) Vynikající předvídavost a intuice.

Pouze ON a podnikatel Petr Kellner už na začátku října investovali nemalé částky do Beijing Capital International Airport - nákladní letecká doprava a hlavně do čínských akcií prostřednictvím dolarového fondu Horizon Access Fund China, tzn. hlavně chemicko technologický průmysl, který dokáže vydělat za rok téměř 90 procent, nebo v přepočtu na koruny takřka 140 procent, působí jako z říše snů.

Přitom na první pohled vypadá Filip Fusch naprosto nenápadně a skromně.

Filip Fuchs si zaslouží obdiv! Právě tito lidé jsou hnacím motorem naší ekonomiky!

R^R^

1 0
možnosti
Foto

Ovšem za pomoci dědy Amicuse.

0 7
možnosti
PB

A za jak dlouho po rozjetí firmy si takovou dostatečnou rezervu na výpadek čtvrt roku vytvoříte?

0 0
možnosti
AL

Nemůže reagovat. Je na cestě momentálně někde mezi Londýnem a Hongkongem.

1 0
možnosti
KJ

Tak ona je to nakonec sranda ...

Na druhou stranu - člověk, který se deset dvacet třicet let plahočí, od huby si utrhuje, dvanáct hodin denně tráví v hokně a tak podobně, by měl mít na pár měsíců propadu našpórováno, protože proč by to jinak, proboha, vůbec dělal ?

To by se mohl nechat zaměstnat na národním výboře, zakládal by tam 8 hodin denně kopíráky a byl by na tom stejně, ne ?

13 1
možnosti
KV

Pokud chcete firmu rozvíjet a nechcete s ní zůstat někde v garáži, tak se neobejdete bez úvěrů, či jiného externího financování. Nějakou rezervu mít musíte, kupříkladu pro případ druhotné platební neschopnosti, ale počítat s tím, že vám někdo na dva měsíce umrtví úplně všechny činnosti, je nesmysl. A byl to nesmysl až do této epidemie stejně, jako to bude nesmysl i po ní.

0 2
možnosti
Foto

Vy hazardére, sázet? A proč jste nezažádal o unijní dotaci? Bez rizika, v klidu, se slávou... R^

3 2
možnosti
ZH

Případně i nějakým drobným podvůdkem by se dala získat...

1 0
možnosti
  • Počet článků 225
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3830x
Už vím, co všechno pro mě znamenáte, jak moc jste pro mě důležití a jak moc vás mám rád, vážení čtenáři a blogeři. Motto: Váš úsměv = moje radost a odměna.