Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

milenkamikes

16. 7. 2012 13:04
ono

nejde ani tak o výši důchodu, ale kolik jim z těch 10700.-- zbyde po odečtení nakladů na jídlo,bydlení,léky a td. A to je potom skutečně almužna. A pokud jeho babička má penzjiko od 75, kolik si spoří? těžko to bude 1500 měsíčně.!!

0 0
možnosti

rudaz

15. 7. 2012 22:45
Doplnění

Když se dva perou, třetí se směje...

Zde nejde kdo a kdy se má líp. Všem se zdravým rozumem musí být jasné, že nás řídí diletanti nebo zločinci. Protože od r.1919 zde důchodový systém fungoval vždy s přebytkem, ať zde byla jakákoliv "totalita". Až po r.1989 to chlapci zmrvili. Takže všichni k volbám a dát hlas jen NEparlamentním straně. Nabídka je - jen Suverenity jsou dvě...R^

0 0
možnosti

Avdoťja

12. 7. 2012 22:45
Filip je geniální provokatér.

8-o Dávám karmu. 8-o A piš víc, bo mi chybíš!

0 0
možnosti

Wanderbild

10. 7. 2012 22:18
Máme se . . .

Znám lidi, co práci v chemičce po padesátce zdravotně nemohl v původním zařazení vykonávat. Jeho příjem šel prudce dolu. Generace darebáků zašitých na postu právního zástupce JZD se stal premierem, ministrem, poslancem. Jeho příjem se po padesátce prudce zvedl. Proto úprava výpočtu důchodu (na Slovensku) za posledních 5 až 10 let. Pak válel šunky jako nenahraditelné prase v úřadu do 7O-ti s bonusem k důchodu (nevím jak, ale přibližně, či jen modelově, cca 0,6% za každý měsíc po 60 -ti věku. Pět let a má vylepšen i ten původně nezasloužený důchod o cca 36%. Neuvěřitelná zátěž státu. Bezvýznamný gauner řídí jako dosazenej (bílý kůň) státní podnik (třebas ČEZ) a poněvadž se zvyšila cena kWh, došlo i k růstu zisku. Smlouva nevím jaká, ale 700 mil. Kč prémie byla legální. Líška ve vinici Páně. To je kámen úrazu. Nevím ani jaká profese se opět dožaduje a má slíbeno zvednutí gáže o 7%. No pokud šlo o navýšení minimálních mezd o nevím asi 3%, byl povyk zaměstnávatelů, že nastane úpadek .

0 0
možnosti

Miloušek

10. 7. 2012 22:00
Buď je to ironie (parodie)

nebo reklama na penzijní připojištění. Z obou pohledů mi to přijde ubohé.

3 0
možnosti

Babul

11. 7. 2012 16:27
Re: Buď je to ironie (parodie)

Ne, on to myslí vážně.Autore, hochu nerozumný, až si třeba zlomíš nohu a vyhodí tě z práce, nebudeš mít z čeho šetřit. I mladí dnes mají tak luxusní platy, že kdyby jim ti důchodci - babičky a dědečci nenakoupili ty levné jogurty a milky, tak ani neví, jak to chutná. Ale třeba padneš sám na ústa a vyzkoušíš si to na vlastní kůži.

0 0
možnosti

pátý ze tří mušketýrů

10. 7. 2012 14:44
Pointu jsem nepochopil.

Pokud důchod pobírají oba manželé a oba měli kdysi slušný plat, pak by se dalo i souhlasit. V opačném případě, nebo pokud důchodce zůstal sám, je to mizerie. Takže bych nezevšeobecňoval a už vůbec nepsal takovýto článek. Co jste tím chtěl spoluobčanům vzkázat? Důchodci jsou ti, kteří vás okrádají? Nebo ještě něco horšího?

2 0
možnosti

vlastmá

10. 7. 2012 8:16
ŠPATNÉ POJETÍ VĚCI.

je jedno co kdo za své peníze nakupuje. Podstatou je, zda tento důchod je spravedlivý. Pokud si spočítám svůj příspěvek do státního důchodového účtu, pak i když se počítám za průměrného plátce, dal jsem do systému mnohem více, než dostanu. Problémem je proto nastavení. Dalším problémem je, co se bude dít po experimentu nynější vlády. V odůvodnění předkladatelů zákona se píše, že neovlivní současné pojištěnce. Dnes již začínají připravovat na opak. Prostě již vědí, že se jim to nepodařilo, nebo to věděli a je to jen taktika?

2 0
možnosti

Marlen2

10. 7. 2012 7:49
že

příští generace důchodců na tom bude hůře,je víc než pravděpodobné-ale to má uklidnit důchodce dnešní?Kolik znáte důchodců s oním důchodem 10 700Kč?!Já znám i takové,co se jejich důchod pohybuje kolem 5 700kč!!Jistě víte,že důchod závisí na tom,jak dobře nebo naopak špatně placenou práci dnešní důchodce ve svém životě dělal.Víte,váš článek ve mě okamžite vyvolal myšlenku na naše pány politiky-ti také nemají ani páru jak se ve skutečnosti nezanedbatelné části populace "dole" žije.Ne každý měl z čeho spořit na důchod.A ty nákupy?!Ano,někteří opravdu objíždí obchody a nakupují potraviny ve velkém,ale...napadlo vás někdy že třeba jsou i tací,že si prostě jiné nákupy než v akčních slevách dovolit nemohou?To jsou ti,co nemají již páté kilo banánú,ale spíš ten levnější jogurt ,krabičky sýrů které jsou jinde o nějakou tu korunu dražší a podobně.Proč ne?Jízdné už neplatí nebo mají slevněné a tím pádem se jim to vyplatí,utratí v konečném důsledku méně.

2 0
možnosti

já claudius

10. 7. 2012 10:14
Re: že

Marléna - ach jo. I ten Forrest Gump to měl v hlavě lépe poskládané. ;-D;-D

1 0
možnosti

1absolutus

10. 7. 2012 6:25
Filipe, zase si je dostal!

Hloupá naivita je bezbřehá!

Karma! Však ty víš za co! :-)R^

2 0
možnosti

Marlen2

10. 7. 2012 8:28
Re: Filipe, zase si je dostal!

Citace:Pro hlupáka každý hloupý.Forrest Gump.

0 0
možnosti

kilokrok

9. 7. 2012 20:34
Autore, autore - Váš článek je ukázkou toho,

jak někteří ukazují na internetu neschopnost přemýšlet!

Srovnávat hrušky s jablky, nechápat životní smysl a ještě to uvádět na internet je stejné jako, když obchodník Jouza onehdy potřeboval si odskočit vedle do hospody na ruma.

Zavřel svůj krám a na dveře napsal: "Jsem vedle!"

Šel okolo Pepek,o kterém se vědělo, že je vždy v myšlení poněkud pomalejší, než ostatní, díval se na ten nápis, kroutil nevěřícně hlavou a říká: "No tohle? Já jsem také vedle, ale na dveře bych to nikdy nepsal!"

Pane autore, pokud nechápete souvislost, nic si z toho nedělejte! Hlavně zdraví! A především, aby jste se vy sám toho důchodu dožil![>-]V

5 0
možnosti
  • Počet článků 225
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3830x
Už vím, co všechno pro mě znamenáte, jak moc jste pro mě důležití a jak moc vás mám rád, vážení čtenáři a blogeři. Motto: Váš úsměv = moje radost a odměna.