Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Josef Kobylka

30. 1. 2012 17:40
Pane autore, mám dotaz

víte kolik je u nás kněží a kolik z nich je pedofilů a kolik homosexuálů? Pokud nevíte, tak raději podobné bláboly nepište, abyste nebyl lidem k smíchu. Rv

5 0
možnosti
1

1absolutus

30. 1. 2012 18:09
Re: Pane autore, mám dotaz

Přesně tak Kobylko, ještě mu napište, co si může dovolit psát a která témata má zakázaná.:-)

1 0
možnosti
S

styl34

30. 1. 2012 17:26
Bomba clanek!

Taky bysem jim nic nedával sou to samy pedofilove a homosexuálové a jak přišly k majetku - upalováním "čarodějnic",valkama,bapka ležela na smrtelny postely a farář pod pohrůžkou pekla dostal všechno naco si ukázal. Holt lidi sou blby.

1 0
možnosti
MK

Martin Kavka

30. 1. 2012 17:28
Re: Bomba clanek!

Ale proč to chcete zrovna dokazovat na vlastním příspěvku?     8-o8-o

5 0
možnosti
MK

Martin Kavka

30. 1. 2012 17:13
Vyhlašuji soutěž

Jak myslíte, že Verešovi bude dlouho trvat než napíše další článek o církvi?

Kdo vyhraje tak.......tak prostě vyhraje    :-)

3 0
možnosti
ZMAP

Z mechu a pazdeří

30. 1. 2012 17:00
Pletete páté přes deváté

Pokud někdo restituoval majetek, který byl za komunismu konfiskován neboli znárodněn, tak to navrácení majetku není podle mravních kvalit resituenta. Rozhodující je jedině to, že jeho předkové dotyčný majetek právoplatně vlastnili a on má dědické právo. Případně mohl získat někdo v restituci, komu to sebrali osobně, ale myslím, že spíš jde o dědice.

Majetek po rodičích taky člověk dědí, ať byl hodný nebo ne. Jedinou možností je vydědění, které má dosti přísná pravidla, rodiče nemůžou vydědit potomka libovolně, ale jen v přesně definovaných případech.

Zde jde o instituci, která stále trvá, nejde ani o dědění. Když je něco např. majetkem školy, tak to vůbec neznamená, že to je osobním pana ředitele nebo ředitele a všech učitelů. Církev je právnickou osobou, tvoří ji všichni členové. Jenže ani ti nemají nějaký zlomkový podíl, který by si mohli vzít. Patří to instituci a ne jednotlivým lidem.

3 0
možnosti
ZMAP

Z mechu a pazdeří

30. 1. 2012 17:07
Re: Pletete páté přes deváté

Ano, pedofilní kněží jsou, ale vím tak o dvou případech v olomoucké arcidiecézi. Ale pedofilie je daleko častější mezi pedagogy a dalšími, kteří s dětmi pracují. To je prokázané a případy zlotřilých učitelů a učitelek jsou jistě častější. K té církvi lze vytknout spíš to, jak se vedení k případné kauze postaví. V Olomouci ten přístup byl hanebný, ve stylu zatloukat či zametat pod koberec, jak u politiků.

Jenže tohle nemá co dělat s majetkem církve. Případný pedofil má být odsouzen - naprosto stejně, jak v jiných případech, tj. ať jde o učitele, skautského vedoucího, vychovatele, příbuzného atd. Krom toho by měl kněz mít zákaz dále jako kněz působit. Ovšem to nemá co dělat s tím, jestli se má vrátit ukradený majetek nebo nemá.

Marxisté si takto dřív zdůvodnili znárodnění, což je jiné slovo pro krádež. Kulaci odírali zaměstnance, továrníci vykořistovali zaměstnance, církev své členy (jenže církev jsou právě ti členové). Ale i obyčejný zloděj, ten si to taky odůvodní, že to co krade,

4 0
možnosti
MK

Miska Kvakin

30. 1. 2012 16:40
Filípku,

zrovna tohle na srandu není. Víš, kolik lidí ten tvůj paskvil vezme vážně? Já vím, že si děláš srandu ze všech těch hlupáků (a že jich je požehnaně, určitě víc než jenom ty dvě třetiny populace), jenže v daném případě by se těmi hlupáky mohli zaštiťovat politici - a ty jistě víš, že ti se neštítí ničeho.

2 0
možnosti
AVBP

až vyrostu, budu politikem

30. 1. 2012 16:29
Pedofilní kněží téměř nejsou.

Když se kdekoli na světě objeví kněz s pedofilními sklony, tak se o tom píše po celém světě, protože to prodává noviny. V ČR si pamatuju za posledních 60 let pamatuju snad jeden případ. Ty Vámi uváděné jsou na bázi jedna paní povídala. Bohužel ovce při zmínce o pedofilním knězi z Německa vymyslí to, že církevní hodnostáři jsou ve své podstatě pedofilové. Mám takový pocit, že případ toho německého kněze byl jediným na světě v loňském roce. Takže ano - těm pěti pedofilním knězům na světě bych taky ani korunu nedal.

6 0
možnosti
1

1absolutus

30. 1. 2012 16:32
Re: Pedofilní kněží téměř nejsou.

Těm pěti a čtyři nuly k tomu. :-);-O

1 0
možnosti
1

1absolutus

30. 1. 2012 16:04
Filipe zraješ.

Ze začátku si se hledal, ale poslední články s údernými názvy jsou vynikající. Když si udržíš nastavenou laťku a jemně ji "dopiluješ", tak vidím na blogerském nebi novou zářící hvězdu!  Určitě sis také všimnul, že se tomuto tématu tzv. pravicoví blogeři vyhýbají, jako by sami vyrůstali v klášterní škole. Když v budoucnu zpracuješ článek ještě více kontraverzně, tak bude výsledek zaručen.

Také dizkuze pod článkem je vynikající.

Tady nejde dělat nic jiného, než dát karmu.:-)R^

2 0
možnosti
1

1absolutus

30. 1. 2012 16:07
Re: Filipe zraješ.

P.S. Ještě že máš skype, tak můžu vidět, jak se u monitoru bavíš!;-DR^

0 0
možnosti
TF

tgar

30. 1. 2012 16:02
Opravdu si myslíte,

že se tím, že církvím nevrátíte majetek cokoli vyřeší? Nehledě na to, že evidentně jeden z hlavních důvodů proč je částé znasilňování u knězů je celibát KATOLICKÉ církve. U naprosté většiny ostatních českých církví toto pravidlo neplatí, je tudíž poměrně nepravděpodobné že faráři ostatních církví by měli sexuálně zneužívat kohokoli víc než člověk, který v životě v kostele nebyl. A proč by měla instituce obrovských rozměrů být zakazována kvůli chybě jednoho člověka? Je to pravda, lidé nesjou dokonalí, ani knězi, pastoři a faráři ne. Je třeba se s tím smířit, ale dělat z toho závěry vztahující se na celou církvem je poměrně přehnané.

0 0
možnosti
MK

Miska Kvakin

30. 1. 2012 16:52
Re: Opravdu si myslíte,

ale di Ty, zneužívání dětí nepochybně existuje i v jiných církvích, jenže o to tu nejde. Všem těm tzv. bojovníkům za lepčí příští jsou všechny děti naprosto ukradené, zde jde v zásadě o jediné - zaútočit na poslední baštu morálky a slušnosti, instituci, která stále (jako po celá staletí) stojí v cestě zlodějům a zločincům všeho druhu. Zde konkrétně na katolickou církev. proto se zveličuje každý jednotlivý případ, případně se uměle vytvoří. A kdo za tím asi tak stojí? Inu ti, kteří nechávají zavřít každého, kdo si jen stínem dovolí zapochybovat o jejich propagandě o jistých věcech. Resp. každého, kdo si položí otázku, proč byli všude tak neoblíbeni a proto předmětem pronásledování.

Jinak podstatně víc zneužitých dětí je mezi vedoucími různých dětských oddílů, a víděl někdo, že by se proti tomu zdvihla vlna odporu?

4 0
možnosti
MK

Martin Kavka

30. 1. 2012 16:00
Karma je zatím malá

Dříve to u takovýchto pamfletů bývalo lepší :-/

0 0
možnosti
OK

iacobau

30. 1. 2012 16:01
Re: Karma je zatím malá

Karmovací dav se již unavil. Chtělo by to nějakou novou aféru.

0 0
možnosti
MB

buxus

30. 1. 2012 15:40
Nemyslím si, že podíl pedofilních kněží

.. by nějak výrazně překračoval statistický průměr celé populace a proto je zcela nekorektní tohle vůči katolické církvi uplatňovat. Ovšem Vatikán na celé situaci tak úplně bez viny není. Snaha tyto aféry popírat a zametat pod koberec, celý problém silně zhoršila. To vyvrcholilo v tak silně katolické zemi jako je Irsko, kde předseda vlády obvinil Vatikán, že bránil průchodu spravedlnosti, mařil vyšetřování a zatajoval/odmítal poskytovat potřebné informace. Celá aféra vyvrcholila odvoláním vyslance Vatikánu z Irska (poslali ho pak k nám). Tuto kampaň irské vlády podpořila i opozice, média a veřejnost.

2 0
možnosti
OK

iacobau

30. 1. 2012 15:48
Re: Nemyslím si, že podíl pedofilních kněží

Při vědomí křesťanské víry v Boží vševědoucnost a plnou zodpovědnost člověka před Bohem za své skutky mnozí odpovědní z církve takové případy řešili uvnitř, aby tím neutrpěla pověst církve. Jenže tento postup byl velmi krátkozraký také v tom, že tímto tutláním pak mohlo zcela jistě docházet ke zkreslení povědomí v církvi o závažnosti a rozsahu těchto problémů, což pak přineslo špatné ovoce, které už nelze nevidět.

0 0
možnosti
  • Počet článků 225
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3830x
Už vím, co všechno pro mě znamenáte, jak moc jste pro mě důležití a jak moc vás mám rád, vážení čtenáři a blogeři. Motto: Váš úsměv = moje radost a odměna.