Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
A

AGNESSSSS

6. 8. 2010 12:43
...doba je zlá...

...ne doma je zlá:))))

0 0
možnosti
G

gumidos

6. 8. 2010 12:43
Bohužel staří nikoho nezajímají

Kvůli svému stáří již moc nevěří kdejakému pitomci na kandidátní listině, že to myslí dobře, pro zdravotrní pojišťovnu již jsou logicky ztrátoví a pro stát totéž - musí totiž dostávat důchod. O hypotéku nemají zájem a "úžasně levné volání" nepotřebují. Nejsou in, protože nejsou na "fejsbúku, nebo tvitru" nepoužívají báječnou kreditní kartu s načítanými bonusy. O různé "houmkredity" většinou taky nestojí, protože umí počítat. Tak kdo by o ně stál? A vlastně kdo bude za pár let stát o nás?

0 0
možnosti
LS

Lesní sběř

6. 8. 2010 13:37
Re: Bohužel staří nikoho nezajímají

Tak tohle bylo přesně hlavičkou o hřebíček.

V zájmu systému je pochopitelně co nejdříve izolovat staré lidi od mladých, aby se mladí nestačili nakazit tradičními hodnotami. Pak by se totiž mohlo snadno stát, že by už ani ti mladí neměli zájem o fejsbůky a houmkredity a "levné" volání... ;-)

0 0
možnosti
A

AGNESSSSS

6. 8. 2010 12:42
Jo jo...

..to je těžká volba. Idea versus realita jsou dvě věci diametrálně odlišné. U nás  měli babičku - na vozíku, poloslepou, doma cca 5 let, vyžadovalo to koupání, donášku jídla, praní, pak i pleny, ale občas sama záchod zvládla - jinak docela samostatná. Jenže pak to šlo nějak z kopce, kolikrát spadla z vozíku na zem a našli ji tam našli až po příchodu z práce...a to už nastalo peklo a ten pečovatelák holt byl nevyhnutelný, protože u nás nebylo možné, aby někdo zůstal doma a pobíral směšný příspěvek od státu (ten stejně za chvíli nebude) na péči, já doma s malým dítětem, které vyžadovalo zcela jiný program než pobyt u babičky, to zvládli tak hoďku a pak oba nervní jako psi. Každý musí zhodnotit své možnosti, potřeby jedné i druhé strany... a doma je navíc prostě zlá.

0 0
možnosti
LS

Lesní sběř

6. 8. 2010 13:46
Re: Jo jo...

Současná zlá doba je přímý důsledek toho, že jsme si strašne snadno navykli odkládat nepotřebné věci - šaty vyšlé z módy, názory vyšlé z módy, rodiče a prarodiče vyšlé z módy - do specializovaných sběren. Ono taky - zařiďte v paneláku vejminek, že. Kapitalismus ani komunismus s vícegeneračními domácnostmi nepočítají a nepodporují je, protože dobře vědí, že silnou rodinu nelze tak snadno zatlačit do kouta a zotročit. Rodinu je třeba rozeštvat, atomizovat, vykořenit. "Dědeček a babička ujídají chlebíčka." :-/

0 0
možnosti
A

Akire

6. 8. 2010 12:13
také jsme se starali o 86letou

manželovu babičku, až když péče o ni nešla zvládat-nemohla zůstat bez dozoru, pleny si sundava sama kde ji napadlo......hledali a našli jsme zařízení v Praze 6-Řepy.O staroušky  se zde starají jeptišky a úklidové pomocné práce zastávají ženy z blízkého vězení....dohromady to dává perfektně fungující domov pro přestárlé...v jiných zařízeních jako je LDN se jen čeká na smrt :-(

0 0
možnosti
MM

captain cook

6. 8. 2010 12:04
neznam podminky v ceskych domovech duchodcu

ale diky kamosovi znam situaci tady v zamori. Jeho otec se dostal do stadia, kdy potreboval 24hod peci a kamosova nevlastni matka, velmi obetava a milujici zena to po 6 mesicich uz proste fyzicky nezvladala. Kamos bydlel 1100km od nich a nebylo prakticky vubec myslitelne, aby si otce vzal domu. Lekari doporucili DD a nevl. matka se v hodne smutne nalade sla do nekolika podivat. Nastesti pro ni meli misto v tom, ktery se ji nejvic zalibil.

Kamosuv otec tam zije uz skoro 5 let, jeho manzelka je doma, ale denne ho na nekolik hodin navstevuje a stara se o nej. Kamos tam jezdi asi tak 4x rocne, vzdy na par dni. Popsal to velmi detailne a rekl, ze je s DD velni spokojen:slusny, usmevavy personal, ochota vyhovet individualnim potrebam rezidentu, velika okna s vyhledem na park kolem dokola, ptactvo, kere a kvetiny, dokonce i grill na verande, aby si navstevy a rezidenti mohli udelat grillovacku. Rezidenti maji ruzne rehabilitacni a zabavne programy, vylety autobusem do okoli , bohosluzby v ru

0 0
možnosti
MM

captain cook

6. 8. 2010 12:04
Re: neznam podminky v ceskych domovech duchodcu

bohosluzby v ruznych virach.

0 0
možnosti
VV

Josef Orel

6. 8. 2010 12:01
Jo tyhlety sviště vychovala nová doba

a bude ještě hůř !;-(

0 0
možnosti
PH

petrph

6. 8. 2010 12:01
a co statistika

Kdybychom počet těchto případů (věřím že vyjímečných) porovnali s počtem rodičů co strčí své dět hned po porodu do babyboxu či  někam do křoví, s počtem s tatínků kteří na své potomky neplatí alimenty, s rodiči co je dokonce týrají či sexuálně zneužívají ?????

0 0
možnosti
EK

fitzie

6. 8. 2010 11:59
jak mohl syn

prodávat dům matky? 

kdepak, to byl JEHO dům, ve kterém ona bydlela. Nejsíš zdědil polovinu - nebo jinou část - po smrti otce a v rámci dědického řízení se vypořádal a dohodl s ostatními dědici tak, že dům bude jeho a on tam matku nechá ZADARMO bydlet. no a teď má finanční problémy a potřebuje SVŮJ dům prodat. o matku se postaral, jak  mohl - zajistil jí bydlení jinde. Co je na tom tak zásadně špatného?

0 0
možnosti
F

Fanýs

6. 8. 2010 11:47
výchova

Kdo jí toho sobeckého syna vychovával?

0 0
možnosti
P(

papaya (.)(.)

6. 8. 2010 11:45
.

skutečně to někdy s těmi parodiemi už přeháníte ...:-/

0 0
možnosti
  • Počet článků 225
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3830x
Už vím, co všechno pro mě znamenáte, jak moc jste pro mě důležití a jak moc vás mám rád, vážení čtenáři a blogeři. Motto: Váš úsměv = moje radost a odměna.