Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
D

dampfer

6. 8. 2010 19:35
Prosím

znáte přibližný počet kmetů a stařenek, kteří marně už léta prosí o místo v domovech důchodců??? Čekací lhůta je 10 let a více. Sponzorské ""dary"" už přijímají magistráty, takže vedení domovů není motivováno.......

0 0
možnosti
PP

ippokorny

6. 8. 2010 23:28
Re: Prosím

Proč by prosili, můžou si najít domov důchodců přesně podle své kapsy, i když třeba ne v místě bydliště.

http://www.domov-dobravoda.cz/

Ale asi máte ale na mysli domov důchodců zdarma či dotovaný městem, kam děti dají rodiče a pak si chodí měsíčně pro zbytek důchodu, s těmi je opravdu problém. P.P.

0 0
možnosti
CC

chiantis

6. 8. 2010 19:20
Má stáří na vybranou?

Děti se zadluží,žádají rodiče(ti slušní žádají,nesluší se neptají),aby jim pomohli,rodiče pomůžou.Není to o domově důchodců,je to o přání dožít v klidu,vědět, že život nebyl marný,přání zemřít důstojně a v jistotě,že jeho dětem se daří a vše je v pořádku.Žal a bolest,kterého se mnozí rodiče dočkají ve svém stáří,je daleko širšího původu.Odcházejí ze života s tím,že se jim děti nevyvedly,že mají velké dluhy,že se za své děti stydí,že za své děti pykají,že i rodičům volají vymahači,že je nutí prodat majetek,když majetek nemají děti,že vůbec dojde k tak strašné situaci,kdy jsou staří lidé plni depresí z života svých dětí,kdy už nemají sílu řešit problémy,kdy nemají sílu říci ne,když jde o jejich děti a také se bojí,když řeknou NE,že ztratí své děti a zůstanou sami,ale nakonec stejně zůstanou sami,i když pomůžou, jen si to poznání trošku oddálí.A to jsme otevřeli jedny dveře.Jak to asi vypadá za těmi ostatními dveřmi,které se snaží být zavřené?Není tam utrpení ještě větší?

0 0
možnosti
S

Satyriana

6. 8. 2010 18:56
Je tu několik problémů

Staří lidé se dokážou sami v sobě "zašpuntovat", udělají si názor a nevyvrátíte ho ani stádem volů. Paní si mohla pěstovat křivdičku a rozhodla se pro rázné řešení. Přitom naopko třeba se synem souhlasila, ale myslela si svoje. Někdy si takhle lidé tiše trpí anaprosto nemají důvod. Naopak jsou udiveni, že existuje jiné vysvětlení, jednoduché, logické a pohodové. To se klidně mohlo stát.

Druhou otázkou je vnímání domovů. Do penzionů se lidé kdysi hrnuli, protože to byly vlastně luxusní garsonky (proti jejich domkům) a spokojeně nechávali byty a domy dětem. Domovy byly ústavy, velké ložnice, žádné soukromí, pevný řád. Teď se státní penziony změnily na domov s vyšší úhradou - a DOMOV, to zní děsivě mnoha starším lidem, kteří tam kdy někoho navštívili. Dost po právu, také jsem to kdysi viděla.

Tři roky se domovy mění na sociální zařízení, především pro lidi s velkou mírou potřeby péče. Režim je volný, lidé jezdí k rodině, ke známým - kam jsou zváni. Jenže tomu ti staří jen tak neuvěří.

0 0
možnosti
CC

chiantis

6. 8. 2010 20:55
Re: Je tu několik problémů

Dnešní staří lidé jsou z doby,kdy když se řeklo,že někdo dluží,tak to byla velká ostuda.Také je jiná situace, když se prodá dům a odejde do domova s penězi a ne chudý.Starší lidi mají právo na plnohodnotný život stejně jako mladí.Po celoživotní dřině mají na sebe čas,mohou realizovat svoje sny.Když si někdo udělá dluh,tak by si ho také měl splatit. Starší generace má vžité,že se dětem má stále pomáhat,ale je to tak správné?Myslím si,že je potřeba naučit se říkat NE.A když dávát, tak protože chci a nic od toho nečekat.Otázka je však čas a zdravotní stav,ve kterém se nachází ten,od něhož je pomoc žádána.Ani mnohdy neví,co podepsal,všichni byli k němu přeci tak laskaví.Píšu ze života kolem sebe a o mojí sousedce,která dala byt svému synovcovi,protože jí ujistil,jak jí bude dobře v domově,že ona to má z protekce,co by za to jiný dal.Ona mu věřila,v domově se zbláznila,brzy na to zemřela.Než šla do domova běhala po zahradě a spala v tichu...Milovaný synovec byt obratem prodal...

0 0
možnosti

lost

6. 8. 2010 18:55
po dosažení důchodového věku

.. bych rád měl zásobu kvalitního heráku, doposud nemám tušení, jak se to kupuje :-)

0 0
možnosti
JN

Jirka60

7. 8. 2010 5:27
Re: po dosažení důchodového věku

R^R^:-)R^

0 0
možnosti
A

ach.jo

6. 8. 2010 18:31
Že Vy jste snědl tu houbu z fotky

To musela být nějaká halucinogení potvůrka;-D

0 0
možnosti
A

akrosob

6. 8. 2010 14:45
Otázka pro autora

To  u  Vás  bydlela  ta  babička,  co  Vás  stále  mlátila  a  chtěla  Vás  prodat?

0 0
možnosti
JS

Kiwi328

6. 8. 2010 13:25
Něco skřípe

Jak mohl syn prodávat dům své matky? Kdo byl majitelem domu? Jestli opravdu syn, jak z dědického řízení po otci získal víc než polovinu domu do svého vlastnictví? Nebo to bylo jinak?  Kdo platil údržbu domu a jak velkou údržbu dům potřeboval? Kdo se o dům staral? Kdo se staral o starou paní a jakou péči vlastně potřebovala? Byl syn vůbec schopný osobně zajistit péči o matku? Nebo je to celé vymyšlená historka, která nám má dokázat jak jsou dneska lidé zlí a hamižní?

0 0
možnosti
MK

mamarena

6. 8. 2010 13:26
Re: Něco skřípe

R^

0 0
možnosti
F

FiS95

6. 8. 2010 13:24
To je logika, zasebevraždit se místo aby řekla NE.

0 0
možnosti
PD

DolevaP

6. 8. 2010 13:20
a přítelkyně ...

stále vás přítelkyně bije ?

0 0
možnosti
MK

mamarena

6. 8. 2010 13:01
Je jednoduché napsat,

že se děti musí postarat. Naše babička zemřela ve 101 letech. Poslední roky byly opravdu náročné. O babi se starala maminka. Babička měla např. někdy převrácený den a ve dvě v noci začala křičet, že chce snídani, co mamka pořád leží, ať okamžitě vstává. Ráno v 7 pak odcházela mamka do práce. Vrátila se a začala jí další "směna". Nemohla si pomalu ani nikam zajít. Babička byla na ní psychicky závislá. Jedno vím jistě. Kdyby babička vnímala těmi smysly jako kdysi, nikdy by nedovolila, aby se o ní takto někdo staral. Již nyní říkám svému synovi, že kdybych se o sebe nedokázala postarat, nepřeji si, aby si mě vzal k sobě. Jo, jestli bude mít peníze, může mi přispívat na lepší péči, ale to už bude na něm. Je třeba si uvědomit, že naše děti na světě nejsou proto, že si to přály, ale protože jsme si to přáli my. A mají proto právo na krásný život. Jaký my budeme mít život ve stáří je jen na nás.

0 0
možnosti
S

semafor

6. 8. 2010 13:18
Re: Je jednoduché napsat,

Nesouhlasém. Názor mladého. Názor toho, kterého se to týké je asi nezajímavý! (pokud může o svém stavu mluvitt.)

0 0
možnosti
  • Počet článků 225
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3830x
Už vím, co všechno pro mě znamenáte, jak moc jste pro mě důležití a jak moc vás mám rád, vážení čtenáři a blogeři. Motto: Váš úsměv = moje radost a odměna.