Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
V

VJM

4. 8. 2010 14:11
důchod

Na důchod vznikne nárok, když si člověk odpracuje  určitou dobu a dosáhne určitého věku.Takže  každý důchodce si na svůj důchod vydělal  v předchozích letech. Pobírá tedy  to,  co si *našetřil* svojí předcházející prací. A jestli chce dál pracovat, to je  jeho dobrá vůle a na  pobírání důchodu to nemůže mít vliv.

0 0
možnosti
EK

Deleter

4. 8. 2010 14:23
---

Ne, to by byla renta. Starobní důchod je vyplácen těm, kdo již jsou příliš staří a nemohou pracovat. Na důchod si nikdo nešetří, neboť v ČR je průběžný důchodový systém, tedy pracující odvádějí na důchody starobním důchodcům.

0 0
možnosti
VH

ayera

4. 8. 2010 14:11
Citace:

filipfuchs.blog.iDNES.cz: ...Žádný z příspěvků (až na několik málo vyjímek) na tomto blogu neberte vážně. Vše je fikce,nadsázka,parodie,provokace...

Doufám, že tento článek nebyl onou výjimkou! Neberu ho totiž vážně.

0 0
možnosti
A

akrosob

4. 8. 2010 14:53
Re: Citace:

Já  ho  tentokrát  vážně  beru !!Autor  má  pravdu R^ Důchodce  by  neměl  pracovat  a  zároveň  brát  důchod !!Tento  zákon  je  špatný  a  měl  by  být  změněn !!Pracující  důchodce  podporuje  nezaměstnanost  práceschopných  lidí. Takových  důchodců  je  mnoho  i  v  poslanecké  sněmovně  a  v  senátu !!Z  těchto  důvodů  se  nikdo  z  nich  nesnaží  tento  špatný  zákon  odstranit;-O

0 0
možnosti
AS

pralinka_rumova

4. 8. 2010 13:58
Diskriminace?

Podobné omezení pro důchodce ať je na úřadech, ale u soukromníka zaměstnávajícího lidi, které chce a potřebuje, nebo samostatného živnostníka, který si přivydělává k mizernému důchodu a zaplňuje mezeru na trhu, kam se mladí nehrnou? Člověče, vy teda máte představy, no počkáme, třeba zmoudříte časem.. .

0 0
možnosti
BT

markyz.Gero

4. 8. 2010 13:26
dobré, velmi dobré

jen mám obavy že někteří to berou vážně

0 0
možnosti
VV

SYETEY-KOTZOUR

4. 8. 2010 16:29
Re: dobré, velmi dobré

vypadá to tak;-D

0 0
možnosti
IPIP

Ignác Pospíšil

4. 8. 2010 13:20
Důchod...

je věc, na kterou má člověk nárok, protože si jej na něj odpracoval, ne protože už nepracuje. Zejména dnes, kdy chce vláda důchody postupně redukovat je, kterou autor představil, naprosto nemorální a směšná.

0 0
možnosti
J

jendazmoravy

4. 8. 2010 13:23
Omyl

Bohužel Váš příspěvek obsahuje jeden rozšířený omyl. Na důchod máte nárok nikoli proto, že jste si něco odpracoval, ale proto, že v době nároku existují lidé, kteří platí daně. Říká se tomu průběžný systém. Je to jasné?

0 0
možnosti
PH

petrph

4. 8. 2010 12:55
Ono je to na obě strany

Neboť na straně jedné jsou čilí a zdravotně způsobilí důchodci co si i v důchodu vydělávají , na straně druhé jsou tací co jsou z celoživotní dřiny zdravotně sedření dávno před 60tkou. Nikdo už je na žádnou pořádnou práci nevezme. Dílem jsou na podpoře, dílem polehávají po nemocnicích a vyběhávají si invalidní či předčasný důchod, za což je pravicový režim odsuzuje.

Takže spravedlivé by bylo, kdyby systém dokázal určit odkdy se má vyplácet profesím vyplácet důchod . Že poradce ministra může sedět v kanceláři třeba do 70, ale takovej horník už může být v 45 odepsanej. Případně - protože většinou neděláme celý život to samé, tak každé profesi přiřadit určitý počet bodů za rok či měsíc práce. Když člověk dosáhne potřebného počtu, vyplácí se mu důchod. A jestli je mu 45 nebo 70 b y nerozhodovalo. Stejně by už byl ve stavu řekněme na odpis, a na práci už by ani nepomyslel...

. bylo by to spravedlivější?

0 0
možnosti
I

ika

4. 8. 2010 15:43
Re: Ono je to na obě strany

Myslím, že by to mělo být individuální. Nemusí to být pro každou osobu v dané profesi stejné.

0 0
možnosti
MBI

nebolševik

4. 8. 2010 12:47
tak toto je věrný obrázek

dušiček našich "pracujících" jak se dříve říkalo. Tedy některých, abych byl přesný, třeba takového "ronyho". Človík velice průměrný (až pod..., soudě tak podle jeho textů), patrně však lehce nadprůměrných tužeb a chtíčů, který se doslova dusí závistí a nenávistí, až mu z toho naskakují pupínky. Nicméně, k těm pracujícím důchodcům (byli už za sociálrealismu, existovalo i extra slovo - prduch). Mám ve firmě také takové, a jsem tomu rád. Protože, na rozdíl od mladých nadějných sil, dokonce i pracují a docela to dovedou. Jediný problém s nimi je v tom, že mi mohou zítra říci "nazdar, mě už to nebaví" (což ovšem neudělají, jsouce ještě poměrně slušně vychováni). Pokus o nábor mladíků krutě selhal, už jsem to tu v jedné diskusi líčil. Představy o platu neskutečné (a neuskutečnitelné), vědomosti malé a většinou ještě nepoužitelné (práce s počítačem a cizí jazyky - co s tím, když potřebuju technika, který dokáže samostatně pracovat a řešit věci, aniž by musel někdo při každém kroku radit).

0 0
možnosti
VH

ayera

4. 8. 2010 14:00
Re: tak toto je věrný obrázek

R^

0 0
možnosti
VV

SYETEY-KOTZOUR

4. 8. 2010 12:46
tak jako provokačka dobrý

to se po----;-D

0 0
možnosti
VOC

vver440-nevinná oběť cenzury

4. 8. 2010 12:38
nj, ono to není jednoduchý vyjít s důchodem

když vás přemlouvá mádl s issovou:-)

0 0
možnosti
J

jaja.v

4. 8. 2010 12:36
pracující důchodci

O co vlastně všem kritikům jde? Vždyt' i vláda chce,aby lidé pracovali co nejdéle,takže,.podle mě,se pracovní místa pro mladé uvolnovat nebudou.A že důchodci mají o něco málo více peněz? Už vidím,jak mladí čekají na uvolněné místo po důchodci za minimální mzdu.Až budou muset mladí povinně přispívat svým rodičům ,tak se jim to taky nebude líbit.A že se to může stát je docela reálné,vždyt' už se o tom i uvažovalo,tak mi řekněte,co je pro vás,mladé lepší. Tím nemám na mysli,aby seděli důchodci na vysokých postech a ještě pobírali vysoké důchody.Takovým bych doplatila ke mzdě důchod do průměrného platu a nebo důchod a mzdu jen doplatek do průměru.

0 0
možnosti
JD

pedr64

4. 8. 2010 12:43
Re: pracující důchodci

srovnáváte nesrovnatelné. Vláda sice chce, aby lidé pracovali co nejdéle, ale bez toho, aby dostávali důchod. To je zásadní rozdíl. Ať si každý pracuje třeba do 100 let, ale bez vyplácení důchodu. Abych nebyl oznančen za nepřítele starých lidí. Totéž by mělo platit i pro výsluhy a renty. Vyplácení renty po dobu desítek let 40letému zdravému bývalému policajtov(celníkovi, bachaři) považuji za zhovadilost nejvyššího kalibru.

0 0
možnosti
  • Počet článků 225
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3830x
Už vím, co všechno pro mě znamenáte, jak moc jste pro mě důležití a jak moc vás mám rád, vážení čtenáři a blogeři. Motto: Váš úsměv = moje radost a odměna.