Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
P9

pavel 99

4. 8. 2010 18:13
Bylo to v diskusi již několikrát zmíněno

pokud "důchodce zabírá místo mladým", znamená to jen a pouze to, že ti "mladí" mu nejsou schopni konkurovat na trhu práce.  A to by měl být námět k zamyšlení pro ony "mladé".:-/

0 0
možnosti
F

FiS95

4. 8. 2010 16:19
Máte pravdu, částečně.

Pokud si důchodce vydělává na živobytí sám a důchod je pro něj přilepšení, tak jej evidentně nepotřebuje. Na druhou stranu pokud si k důchodu jen přivydělává lehčí prací (hlídač atd.), pak je to něco jiného. Každopádně účelem důchodu je postarat o lidi, kterým jejich tělo opotřebením vypovídá službu. Pokud ale někomu slpouží, může ještě počkat. Nad hrobem evidentně není a důchodu si ještě užije.

0 0
možnosti
G

geo.novotny

4. 8. 2010 16:09
Vy jste byl 8 let nezaměstnaný ?

Píšete ve svém profilu, že jste byl celých osm roků evidován na uřadu práce. Neříkáte, jakou máte kvalifikaci a vzdělání - ale mladý muž, evidentně zdravý a nedokáže si najít 8 let práci? 8-o Samozřejmě mé syptatie jsou s důchodci, nebot se k tomu věku sám blížím. Když si někdo celý život platí důchodové pojištění a zákon stanoví věkovou hranici - kdy může konečně alespon část těch peněz dostat zpět, co je na tom špatného? A, že když je schopen i dále pracovat, měl by být penalizován?

G.N.

0 0
možnosti
VH

ayera

4. 8. 2010 16:54
Re: Vy jste byl 8 let nezaměstnaný ?

Říkám si, jestli si autor uvědomuje, že tu podporu, kterou pobíral 8 let, mu stát vyplácel (neberu-li v potaz podnikatele) nejen z odvodů běžných pracujících, ale i z odvodů pracujících důchodců...

Připadá mi to od autora celé jako úmyslné dupnutí do vosího hnízda za účelem buď pobavení samotného autora nebo zvýšení čtenosti jeho příspěvku. Nechci mu přisuzovat úmyslné rozdmychávání "vášní".

0 0
možnosti
H

hele77

4. 8. 2010 15:48
Opravdu úsměvné

mám takový malý dotaz, proč jste člověče těch 8 let co jste byl na ÚP na sobě nezapracoval tak abyste byl schopen konkurovat alespoň těm důchodcům?8-o.

To je opravdu ukázka závisti jak vyšité, nevím proč by důchodce který umí něco za co jsou ochotni ho na trhu práce platit měl ze dne na den žít z nějakých 10 ti tisích když je schopen si vydělat dalších padesát a rovněž nevidím důvod k tomu aby takovéhohle důchodce diskriminovali oproti nějakému lemplovi který se třese na to jak se bude v důchodu povalovat a zaslouženě "odpočívat". Opravdu nemravné prosazovat něco pro sebe co by vyřadilo nežádoucí konkurenci,  až budete autore něco umět o co je na trhu práce nebo v podnikání zájem tak nebudete mít tyhle opravdu malé a uhohé starosti o tom jak vás důchodci připravují o práci. Což takhle třeba něco napsat o tom že je potřeba  vyhnat 300 tisíc Ukrajinců, ti vás také připravují o práci.  

0 0
možnosti
H

hele77

4. 8. 2010 15:59
Re: Opravdu úsměvné

No dobře jestli to je fikce, nadsázka, parodie, nadsázka, provokace tak by to mělo být zřejmé i z něčeho jiného než z nějaké charakteristiky autora vedle.

Což to třeba napsat kursívou.  

0 0
možnosti
I

ika

4. 8. 2010 15:36
Akorát by to chtělo,

aby se mu ten důchod pak nepočítal z menšího výdělku (když už je starý na své původní zaměstnání, ale ještě pracuje za menší peníze jinde), ale z toho původního.

0 0
možnosti
VU

Vladan

4. 8. 2010 15:16
Jen na okraj

Vážení, kteří kritizujete důchodce, že pracují: zřejmě vám uniklo, že ten "prduch" platí daně , sociálku a zdravotní pojištění tak, jako kdokoliv jiný. Jeho mzdu neplatí stát, ale zaměstnavatel, který sám nejlépe ví, jestli ho potřebuje, nebo ne. Pravda,  hodně mladých je bez práce, ale mnozí (poznal jsem to ve své funkci) mají přemrštěné mzdové požadavky. A když jim je nesplníte, protože prostě nemůžete, tak prásknou dveřmi a odejdou. Jiná věc je nneávist mladých vůči starším, o těch starých už vůbec nemluvě. Ale to je jiná kapitola a sem bych to netahal.

0 0
možnosti
I

ika

4. 8. 2010 15:45
Re: Jen na okraj

Mzdové požadavky důchodce můžou být snadno menší, když má navíc důchod. Navíc děti jsou velké, starají se samy o sebe...

0 0
možnosti

haes

4. 8. 2010 15:03
Autor si zřejmě plete důchod

a sociální příspěvek na pracovní bezmocnost. Pravda, máme zde (zatím) průběžný důchodový systém. Nikdo mě ale nepřesvědčí, že když platím celý život důchodové pojištění, že bych si ho neměl na sklonku života užívat. Od kdy užívat? Co když je něčí charakter práce takový, že ho stáří nečiní neschopným svoji práci vykonávat? To by jako nedostal důchod nikdy?

Naopak: je třeba zavést takový systém, že se budu moci svobodně rozhodnout, kdy půjdu do důchodu. Budu se rozhodovat podle toho, zda jsem si už naspořil, zda jsem se už na důchod jinak zabezpečil (investice, akcie) natolik, abych si to mohl dovolit. To mi přitom nesmí bránit, abych nadále pracoval, pokud jsem toho schopen.

0 0
možnosti
I

ika

4. 8. 2010 15:43
Re: Autor si zřejmě plete důchod

R^

0 0
možnosti
JC

medvěd brtník

4. 8. 2010 14:51
Tohle není první ani poslední článek a diskuse.

Fascinuje mne, jak snadno si každý do důchodce kopne. To snad nikde jinde není, alespoň jsem nikde ve světě něco podobného nezaznamenala. Naopak ve světě jsou obdivováni senioři, kteří ještě pracují a rozhodně není zpochybňováno jejich právo na důchod. Ať státní nebo soukromý. Kde se proboha vzala ta nenávist vůči lidem, kteří se snaží a liší se jen věkem.

0 0
možnosti
PH

hekp

4. 8. 2010 14:39
karma

 Karmu jsem dal omylem. Jste si jistý, že jste duševně zdravý?

0 0
možnosti
MB

buxus

4. 8. 2010 14:22
Zábavné je také tvrzení, že ..

"Velmi snadno by se totiž mohlo stát, že různé internetové iniciativy,

typu "Zabij bábu, zabij dědu", přestanou, frustrovaní a dlouhodobě

nezaměstnaní, mladí lidé, brát jako vtip, recesi či nadsázku, ale začnou

je skutečně realizovat v praxi."

Když důchodci přestanou pracovat, jak autor navrhuje, budou frustrovaní nezaměstnaní frustrováni ještě víc, protože budou tvrdit, že důchodci berou peníze a nic nedělají a oni by teď měli na uvolněná místa jít a na důchodce vydělávat. Tůdle.

0 0
možnosti
  • Počet článků 225
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3830x
Už vím, co všechno pro mě znamenáte, jak moc jste pro mě důležití a jak moc vás mám rád, vážení čtenáři a blogeři. Motto: Váš úsměv = moje radost a odměna.