Filip Fuchs

Muslimské plavky burkini zachránily ve Francii život sedmiletému chlapci!

13. 08. 2016 13:13:13
Krásný a díky svému šťastnému konci téměř až dojemný příběh, se odehrál toto úterý na pláži nedaleko jihofrancouzského města Antibes, ležícího přesně na půli cesty mezi vyhlášenými přímořskými letovisky Cannes a Nice.

Život sedmiletého křesťana Jeana Duvala, školáka z Paříže, který v Antibes trávil letní prázdniny u své tety, zachránila na zdejší pláži odvážná skupinka muslimských žen.

Zatímco teta malého Jeana onoho úterního podvečera nezodpovědně věnovala veškerou svou pozornost svým kamarádkám a známým v tamním plážovém baru, vzdálil se zvídavý chlapec mimo prostory pláže a rozhodl se prozkoumat nedaleký skalní masiv, tyčící se do výšky nad mořem.

Naštěstí celé chlapcovo počínání sledovala opodál koupající se skupinka muslimských žen, které jako by tušily, co se v následujících chvílích odehraje. A také, že ano! Netrvalo dlouho a z labyrintu skalních chodeb se ozval zoufalý výkřik, který byl následován tupou ránou. Muslimské ženy byly v ten moment na nohou, okamžitě zanechaly svých vodních radovánek, vyběhly z moře a co jim síly stačily rozeběhly se přesně tam, odkud se ozval chlapcův výkřik.

Když dorazily na místo, všechny rázem strnuly. Naskytl se jim totiž hrůzný pohled na nehybné tělíčko malého Jeana, ležící na dně téměř dvacetimetrové skalní průrvy. Všem čtrnácti odvážným muslimským ženám okamžitě došlo, že nyní půjde o každou vteřinu, že je třeba jednat pohotově a neztrácet čas.

A byla to právě nejstarší a nejzkušenější z nich, 65letá paní Hamída, která zvolala: "Děvčata, plavky dolů. A rychle!". Ženy se po sobě zpočátku nechápavě dívaly, ale když paní Hamída svůj příkaz zopakovala, poslechly ji. Až po chvíli pochopily geniální plán paní Hamídy, když zjistily, že jejím záměrem je svázat jednotlivé burkini všech přítomných žen do jednoho celku tak důmyslně, aby z nich vytvořily co nejdelší provazec - jakési záchranné "lano", po kterém se jedna z nich spustí na dno skalní průrvy, aby odsud nebohého Jeana vysvobodila. A jak si ženy naplánovaly, tak se také stalo! Po úspěšném spletení všech čtrnácti burkini do sebe a následném vytvoření bezmála čtyřicet metrů dlouhého uceleného provazce tkaniny, byl chlapec zdárně vytažen ze skalní průrvy a hned nato vrtulníkem transportován do nemocnice v Cannes. Jenom díky včasnému zásahu obětavých muslimských žen a především díky jejich důvtipu a pohotovosti dopadlo nakonec všechno dobře a malý Jean je v tuto chvíli již mimo ohrožení života...

Jak asi mnozí z vás víte, rozpoutala se v posledních dnech ve Francii vášnivá debata právě kolem výše zmíněných muslimských plavek burkini. Ve francouzském letovisku Cannes byl dokonce vydán přísný zákaz jejich nošení, a to dokonce pod hrozbou pokuty!

Mohu-li se do této debaty zapojit i já osobně, potom za sebe říkám, že je toto rozhodnutí radních města Cannes jednoznačně chybné. A právě tragický příběh se šťastným koncem z města Antibes tento můj názor jenom podporuje. Nebýt totiž právě burkini, tedy tradičních muslimských dámských plavek, které muslimským ženám díky velkému množství použité tkaniny zahalují při koupání celé jejich tělo, nebyl by dnes zvídavý sedmiletý školák Jean Duval z Paříže již mezi živými...

Za sebe proto říkám: I kdyby měly burkini zachránit byť jen jeden jediný lidský život, vyslovuji se zcela jednoznačně pro jejich nošení a jakékoliv zákazy jejich nošení na veřejnosti rezolutně odmítám.

Autor: Filip Fuchs | karma: 33.26 | přečteno: 3656 ×
Poslední články autora