Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

velky bratr

13. 8. 2010 9:34
Jojo, lepsi nechat to preprodat mistni...

Trh mily pane funguje na zaklade vzacnosti. Kdyz jsou povodne a zbozi je nedostatek, jeho ceny vzrostou a diky tomu se dostane na vetsi pocet zajemcu. A s tou vodou je to stejne jako s jinymi vecmi - nekdo ji tam musel prepravit a distribuovat, to neni zadara. Kdyby ji prodaval za naklady, asi by si nevydelal a misto toho by delal neco jineho - lide by vodu nemeli moznost koupit. Kdyby si dal marzi malinkou, prvni tri rodiny by skoupily cele auto a zbytek by mel smulu.

.

Trh proste funguje a je uplne jedno, zda se ho nekdo snazi regulovat a zda nekdo povazuje tu jedinou overenou motivaci, tedy zisk, za spatnost. Kdyz regulace preroste unosnou mez, trh se presune do sede ci cerne zony, ale nezmizi. Dyt si to od bolsevika jiste pamatujete...

0 0
možnosti

rivl

11. 8. 2010 9:45
0 0
možnosti

pá_ja

9. 8. 2010 16:49
Too mi připomíná

Váš starší článek o bonbonéch pro Vaši polovičku, kde vám připadalo drahé na nádraží za balíček tuším dvacka. Ale koupil jste to.

Takže všude jsou hyeny, nic nekupujte a pijte vodu z řeky a cpěte se listím spadaným ze stromů.

0 0
možnosti

DISK

9. 8. 2010 12:28
Nevidím na tom .......

..na rozdíl od autora nic špatného.  Při nákupu platí vždy kup, nebo nech být.

 Nehledě na to, že prodávat v takové situaci jistě stojí také více sil, než za běžného slunného dne.

 Nezbývá tedy věřit tomu, že obchodník řádně odvede daně (které budou požity i na likvidaci škod po povodních) a přestat závidět !

0 0
možnosti

KarelV

9. 8. 2010 12:08
20 let po sametovám převratu

se u nás už mnozí dívají na současnost západníma očima - tak bychom po západním způsobu snad už i mohli umět ocenit tak říkajíc POMOC podle západního vzoru (tj. za peníze) - ať se nám to líbí sebemíň, i placená pomoc je pomocí, zvláště je-li poskytnuta v pravý okamžik ! ... ;-) ... djó, jak říkám, ať to v hlavě semílám jak chci, vždy mi z toho nakonec vyjde, že dotyčný podnikavec pomohl těm lidem tam NESROVNATELNĚ víc, než já a než mnozí a mnozí další kolem nás. - Takže R^

0 0
možnosti

KarelV

9. 8. 2010 12:16
Mimochodem...

zaplatit 1 Euro za 1,5 litrovou láhev pitné vody chce i kdejaký strejda v Itálii, v horkých prosluněných turisticky exponovaných městech a městečkách...  Je to jeho obživa a současně je to JEHO služba turistické veřejnosti... Může se vám to nelíbit, ale když budete mít naléhavou potřebu, když budete vyprahlý žízní a když ta voda bude dokonce s kusy ledu uvnitř - beztak si ji RÁD koupíte ! ..... ;-D

0 0
možnosti

KarelV

9. 8. 2010 11:57
Království za vodu !

Kdyby v postiženém místě byla jiná, humanitární, voda - tal by podobné nářky byly snad i na místě. Zde bych se však dotyčného podnikavce i zastal. Zariskoval hned 2x, poprvé nákupem, podruhé tím, že vůbec jel do postiženého území. Jak vidno, policisté ho nepodezírali z rabování. ;-)

Pomohl svým způsobem, pro který se svobodně rozhodl. Ať to zní sebecyničtěji, udělal pro postižené VÍC, než mnohý z nás. ;-D R^

0 0
možnosti

hlava222

9. 8. 2010 11:23
Copak našinec ten se vyzná

moc hezké to není ale furt je to ještě v mezích normálního obchodování, zkrátka tržní cena tam taková byla a pokud tam byla tak je to vina předevších orgánů státní moci co tohle dopustili. Furt se to nedá srovnat s tím když jiné lidské kmeny při takovéhle příležitosti začnou rabovat, znásilňovat a vraždit.

Viz tady jeden odkaz co se dělo svého času v New Orleans, to potom ten prodejce té vody vypadá jako absolutní filanatrop, zkrátka zjistil že je na trhu mezera tak ji zaplnil a pomohl těm co tu vodu potřebovali koupit, horší by bylo kdyby ta voda byla nakradené z povodňové pomoci jak se to stalo nedávno někde na Slovensku  ze strany těch specifických diskriminovaných Slováků.

http://beo.sk/multikulturalizmus/721-afrika-v-nasom-strede-poucenie-z-katriny

0 0
možnosti

kalif

9. 8. 2010 10:54
Myslim, ze i 50,- za lahev by byla dobra cena....

0 0
možnosti

SantaKlaun3

9. 8. 2010 10:34
.

Klid, ono se mu vrátí. Opravdu, funguje to. A za článek karma.

0 0
možnosti

SantaKlaun3

9. 8. 2010 10:34
Re: .

Oprava: "...ono se mu TO vrátí..."

0 0
možnosti

martin5.3

9. 8. 2010 7:50
Kdo si může účtovat peníze?

Kdo všechno by měl pro postižené rodiny dělat zadarmo? Mají mít zadarmo vodu, jídlo v hospodě, pravděpodobně i stavební fitmy a dodavatel materiálu by jim to měl znovu postavit zadarmo? Pojišťovna pro změnu vyplatit maximální plnění a pro jistotu to vynásobit dvěma, aby nebyli znevýhodnění proti těm, co nebyli pojištění a kterým se bude vyplácet plnění jako kdyby byli?

A hlavně nechápu ty, co by ve jménu jakési asi humanity, toho člověka chtěli zabít popřípadě jen okrást.

0 0
možnosti

lartem-lerak

9. 8. 2010 9:11
Re: Kdo si může účtovat peníze?

mohl jim to prodat za nálady které s tím měl nikdo ho nenutil tvořit si marži a vystavovat se všeobecnému opovržení;-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 225
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3830x
Už vím, co všechno pro mě znamenáte, jak moc jste pro mě důležití a jak moc vás mám rád, vážení čtenáři a blogeři. Motto: Váš úsměv = moje radost a odměna.