Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

majklblog@volny.cz

16. 7. 2010 15:43
Brečím taky,

snad i proto, že mou společnicí ve stáří je jezevčice Albi, která mívá též problémy s páteří. Zatím naštěstí ne tak veliké. Proto si dovolím dát radu - pokud na to máte prostředky, nechte pejska odborně ošetřit či operovat a pokud ne.....

Pak je laskavější mu usnadnit odchod z tohoto světa v náruči toho, koho pejsek nejvíc miloval.

Jezevčíci inklinují díky své délce k výhřezu plotének do páteřního kanálu. Ta bolest je hrozná, to vím z vlastní zkušenosti, neboť jsem byl pro stejný defekt  "opravován" již dvakrát. Problém je v tom, že člověk bolest pochopí a ví, proč "to" bolí. Bohužel zvíře ne a o to je to horší. Ale abych nebyl tak úplně řečníkem na pohřbech - pokud se z toho pejsek vyhrabe, dejte si pozor. Zejména "jezevci" umí neskutečně simulovat.

S pozdravem M. Slavíček

0 0
možnosti

motylek_02

16. 7. 2010 14:52
no pohled

psich oci v pripade bolesti je strasny. Videla jsem pejska s vozickem pod zadnimi nozickami. A jak pisi nekteri v diskuzi, veterinare navstivit je treba. Doporucovala bych psi kliniku, urcite je jedna v Ostrave (pro Vas asi z ruky), a v Praze, Brne, Olomouci a velkych mestech bude urcite taky. Chce to veterinate specializujiciho se na pejsky.

0 0
možnosti

lakynom

16. 7. 2010 14:19
Psí doktor

Mým rodičům také ochrnul pes, kříženka s jezevčíkem, jsou na to náchylní, kvůli delšímu tělíčku. Bylo jí v té době myslím 11 let. Vzala jsem  ji k sobě do Prahy, někdo mi doporučil veterináře, který je na to specialista. Neměla jsem auto, vozila jsem ji psí sanitkou, poradily mi ty sestry, teď si uvědomuji. Dostala pár injekcí a dalších 6 let žádné potíže neměla. Před 7 lety zemřela. Kontakty už nemám, stojí to za to zjistit. V

0 0
možnosti

Stará turistka

16. 7. 2010 13:07
jezevčíci se dožívají asi dvaceti.

Takže nebědujte a jak píšou ostatní, šup s ním za veterinářem.

0 0
možnosti

marka40

16. 7. 2010 10:29
Mladý muži,

jste důkazem toho, že není pravda, jak se dnes s oblibou říká, že všichni mladí jsou dnes bezcitní a "zkažení".:-)

0 0
možnosti

Vikina

19. 7. 2010 20:43
Re: Mladý muži,

To, že se říká 8-o? Ještě pořád? To musí říkat jen nějaké staré protivné ženské ;-D;-D.

0 0
možnosti

Mitheitel

16. 7. 2010 9:22
A co na to doktor?

Zašli jste vůbec s tím psíkem na veterinu? Nám před šesti týdny ochrnul dvanáctiletý labrador, mysleli jsme, že je to konec. Ale s pomocí úžasné paní doktorky teď zase šlape a dokonce i popoběhne. Ze začátku chodil jen po předních v závěsu pod břichem na ručníku, teď už mu tím pomáháme jen přes schody dolů a nahoru; určitě to vyzkoušete, umožníte mu tím aspoň trochu pohybu.

0 0
možnosti

Janulice78

16. 7. 2010 8:32
tak

jsem si rozmacela makeup;-(, kamaradka ma tez jezevcika, fenku, tu to postihlo predminuly rok. K doktorovi a masirovat a trenovat a posilovat. Jde to ztuha a pomalu, ale jde.

0 0
možnosti

L.Odarčenková.blog.iDNES.cz

16. 7. 2010 0:28
Dejte Albimu pod bříško kus plátěný látky tak,

abyste mu mohl držet zadní nožky v úrovni předních. A hlavně ho budete nadlehčovat a jemu se bude líp "šlapat." Jako byste si na něm udělal ouško k tašce. Každopádně by ho měl vidět zvěrolékař. Já jsem měla ovčáka, kterej taky ochrnul a já dostala natahaný stříkačky s antibiotikama, cvičila s mrtvýma nohama, nahřejvala páteř, aby se uvolnila a do týdne konečně škubnul packou, když jsem zkoušela reflexy. Žil potom ještě 2 roky, ale stálo to za to. Ludmila ;-)R^R^R^

0 0
možnosti

NTPT_V_EXILU

15. 7. 2010 22:34
Jestli by lepší než blbě bulit

NEBYLO DOVEST PSA K VETERINARI.  Jezevčísici mají potíže s páteří protože jsou , to je známé  a ty se musí řešit nanejvýše proptně.  Místo hysterie by jste měl navštívit veterinární kliniku !  Může to být výhřez ploténky, zánět autoimunitní onemocnění takže antibiotika, kortikoidy, rehabiitace, operace.. možnoti tu jsou, sám znám dva jezevčíky  a jednoho kokra který se postabvili spátky na tlapky po ochrnutí zadních končetin.  Takže vážený PRESTANTE BULIT A RACTE NECO DELAT !. Jasný ?

0 0
možnosti

Camino

15. 7. 2010 23:07
Re: Jestli by lepší než blbě bulit

take jsem videla nekolik psu, kterym jejich majitele udelali male vozicky pro zadni cast tela. A behali dalR^R^

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS