Proč si myslím, že se Miloš Zeman podruhé prezidentem nestane

Seriozně míněné blogy na politická témata jsou u mě spíše výjimkou, proto budu maximálně stručný a nebudu vás zatěžovat zbytečnou "omáčkou" kolem. Proč si tedy myslím, že se Miloš Zeman podruhé naším prezidentem již nestane?

1. Ze zdravotních důvodů

Je všeobecně známým faktem, že na tom pan prezident není zdravotně dobře. Při vědomí této skutečnosti jsem přesvědčený o tom, že pan Zeman bude natolik rozumný, že upřednostní svoje vlastní zdraví před případným dalším prezidentským mandátem a že v březnu příštího roku oznámí svou "nekandidaturu" právě ze zdravotních důvodů.

I přes všechny "přešlapy", kterých se pan Zeman (a jeho nejbližší okolí) ve své stávající funkci prezidenta do této chvíle dopustil, pevně věřím tomu, že v záležitosti svého zdravotního stavu prokáže naopak svou soudnost, moudrost a že se zachová rozumně. Jsem totiž přesvědčený o tom, že by za žádných okolností nepřipustil to, kdyby ho jeho případné závažné zdravotní potíže měly v jeho druhém prezidentském funkčním období jakkoliv omezovat, limitovat. Že nepřipustí to, aby případných dalších pět let na Hradě neměl a nemohl zvládat v plné fyzické síle a kondici.

Má-li pan prezident aktuálně sebemenší pochybnosti o tom, že by svoje případné druhé funkční období, trvající až do začátku roku 2023(!) po zdravotní stránce nezvládl, věřím tomu, že tento fakt uzná, vezme ho na vědomí, smíří se s ním, a podruhé na post prezidenta již kandidovat nebude.

2. Občané ho už za prezidenta nebudou chtít    

A pokud by se i přesto pan prezident nakonec rozhodl kandidovat i podruhé, potom nevěřím tomu, že by většina občanů chtěla mít na Hradě až do začátku roku 2023(!) to samé "panoptikum" tragikomických postaviček, prezentované především panem Ovčáčkem, panem Mynářem a dalšími. Tomu zkrátka nevěřím!

I přes ohromnou a nezpochybnitelnou voličskou základnu pana Zemana jsem přesvědčený o tom, že dosavadní "hradní přešlapy" a především nechuť z nich, vyvolaná v názorových oponentech pana Zemana, způsobí to, že si nakonec přece jenom mírná většina občanů ve volebních místnostech řekne: A dost, pane prezidente! 

Mám-li se momentálně přiklonit k jedné ze dvou výše popsaných variant, potom já osobně dávám větší šanci (cca 60% ku 40%) tomu, že se pan Zeman nakonec rozhodne moudře a nebude na další prezidentské funkční období kandidovat ze zdravotních důvodů. 

Autor: Filip Fuchs | sobota 5.11.2016 11:11 | karma článku: 24,52 | přečteno: 1359x