Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Řekové jsou lenoši a vyžírkové. K čertu s nimi!

Vůbec se nedivím tomu, že je to právě Řecko, které je v současné době nejvíce ohroženo státním bankrotem. Ač jsem ho, v rámci naší loňské dovolené, navštívil pouze jednou, stačilo mi těch 14 dnů bohatě k tomu, abych pochopil řeckou mentalitu.

My Češi máme tendenci neustále si stěžovat a poukazovat na mnohé naše nezaměstnané, zvláště na tzv. nepřizpůsobivé. Ze své vlastní řecké zkušenosti však mohu bezpečně prohlásit, že oproti řeckým flákačům (a že jsem jich za těch 14 dnů dovolené viděl mraky), jsou ti naši učinění workoholici!

Zatímco totiž většina českých nezaměstnaných sice okrádá stát, když si nechá vyplácet podpory v nezaměstnanosti, či všemožné sociální dávky a současně při tom pracuje načerno, tak řečtí nezaměstnaní pouze natáhnou ruku a nechají se živit výhradně na státní účet. Že by si bokem, načerno, přivydělávali jako mnozí naši nezaměstnaní vyčůránkové, to je ani ve snu nenapadne!

Často jsem si během naší dovolené lámal hlavu nad tím, kdo vůbec v tom Řecku pracuje, když všechny kavárny, restaurace a hospůdky jsou od časného rána až do pozdních nočních hodin v obležení místních obyvatel. Vysvětlení jsem se dočkal vlastně již na letišti, po našem příletu. Veškerý personál zde totiž mezi sebou komunikoval ukrajinsky, bulharsky nebo rumunsky. To samé následovalo i na hotelu. Od recepční, přes kuchaře, servírky, až po pokojské, všechno to byli gastarbeitři z Ukrajiny, Rumunska a Bulharska.

Prvního "pracujícího" Řeka jsem zaznamenal až těsně před půlnocí v hotelové restauraci. Slůvko "pracujícího" jsem dal do uvozovek záměrně, neboť se ve skutečnosti jednalo o nefalšovaného, zhruba třicetiletého, tzv. pasáka, který mi, ač po mém boku seděla moje manželka(!), s ledovým klidem a lámanou angličtinou nabídl k sexuálním hrátkám "své" dívky, sedící na baru! Jak jsem později zjistil, jednalo se o sotva šestnáctiletá(!) děvčata z Moldávie. Po tomto otřesném zážitku jsem měl sto chutí hned druhý den naši dovolenou předčasně ukončit a odletět zpět do Prahy. Zvláště moje manželka byla nechutným jednáním tohoto řeckého kuplíře naprosto zhnusena.

I v dalších dnech našeho pobytu jsem si pouze potvrdil fakt, že Řekové jsou skutečně těmi největšími flákači, jaké jsem kdy poznal. Ať to byla prodavačka, pracovnice směnárny, taxikář, řidič MHD nebo průvodkyně, všechno to byli cizinci! Rodilí Řekové, ti zatím popíjeli na zahrádkách před restauracemi, četli noviny, ti mladší surfovali po internetu nebo telefonovali. Všichni se přitom usmívali, vesele spolu debatovali, zkrátka, nějakou práci, zaměstnání, měli tzv. na háku. Pochopitelně. Díky štědrým podporám v nezaměstnanosti, ještě štědřejším sociálním dávkám a díky velkorysým důchodům se o nic nemusejí starat. Stát, respektive dosud štědrá EU, se postarají. Za celých 14 dnů naší dovolené tak byl jediným "pracujícím" Řekem, kterého jsem viděl, právě onen vlezlý pasák z hotelové restaurace!

Může se potom člověk, který je zvyklý pravidelně pracovat, divit tomu, že je Řecko momentálně tam kde je? Nemůže! Jako naprostý výsměch nám všem potom působí fakt, že bychom se i my, prostřednictvím jakýchsi záruk ve výši několika miliard korun, navíc z daní nás všech(!), měli v rámci EU podílet na záchraně Řecka. Ani náhodou!!!! Jen ať si Řecko zbankrotuje! Jen ať Řekové "padnou na hubu" a jsou přinuceni začít se konečně starat sami o sebe, bez pomoci druhých! Jedině tak si totiž uvědomí, že stát, potažmo EU, není dojná kráva, kterou mohou ždímat, jak se jim zlíbí. Jedině tak si uvědomí, že normální a standardní je chodit do zaměstnání a ne na státní útraty vysedávat po hospodách a nechat za sebe pracovat gastarbeitry z Východu.

Pokud je EU skutečně soudná a chce si alespoň trochu napravit svou pošramocenou pověst, potom již Řecku nepůjčí ani cent, nechá ho zbankrotovat a následně ho vyloučí z EU. To je totiž to jediné správné a hlavně spravedlivé řešení, které si řečtí vyžírkové a hospodští povaleči zaslouží!  

Autor: Filip Fuchs | pondělí 27.6.2011 13:04 | karma článku: 32,67 | přečteno: 2194x
  • Další články autora

Filip Fuchs

Proč si díla Milana Kundery nevážím a nikdy vážit nebudu

V souvislosti s úterním úmrtím česko-francouzského spisovatele, pana Milana Kundery, bylo napsáno již mnohé. Mě osobně nejvíce zaujaly polemiky a úvahy na téma, zda si máme, jako čtenáři jeho knih, jeho díla vážit, či nikoliv.

14.7.2023 v 13:13 | Karma: 20,84 | Přečteno: 1534x | Diskuse| Ostatní

Filip Fuchs

Sobota 27. května 2073: Reportáž (z budoucnosti) z oslav 200 let kolínského gymnázia

"Vážení přátelé, milí hosté, naši bývalí studenti, je mou milou povinností přivítat vás na oslavě dvousetleté existence našeho vzdělávacího ústavu, kolínského gymnázia," započal svou uvítací řeč stávající ředitel, pan Ivo Zachař.

30.5.2023 v 13:13 | Karma: 12,77 | Přečteno: 433x | Diskuse| Ostatní

Filip Fuchs

Žádné všeobecné nadšení z generála Pavla kolem sebe nepozoruji. Jde snad o mediální masáž?

Rozhodně nechci tímto svým blogem přilévat další olej do ohně, pomyslné zákopy mezi příznivci pana Babiše a příznivci pana Pavla jsou dle mého soudu již dostatečně hluboké, nicméně o jeden svůj postřeh bych se s vámi rád podělil.

20.1.2023 v 13:13 | Karma: 38,58 | Přečteno: 1855x | Diskuse| Ostatní

Filip Fuchs

Pane Babiši, pozitivní kampaň je k ničemu! Buďte ke generálovi Pavlovi mnohem ostřejší!

Jak všichni jistě moc dobře víte, již dlouho před začátkem své případné prezidentské kampaně avizoval pan Babiš, že pokud se nakonec opravdu rozhodne kandidovat, udělá vše pro to, aby jeho kampaň byla za všech okolností pozitivní.

18.1.2023 v 13:13 | Karma: 27,48 | Přečteno: 1018x | Diskuse| Ostatní

Filip Fuchs

Potvrzeno: 99,7 % občanů ČR věří, že v tzv. cause "Čapího hnízda" je Andrej Babiš nevinný!

Netuším jak vy, ale já osobně patřím celoživotně mezi ty, kteří dávají přednost tzv. "tvrdým datům". I proto jsem uvítal a se zájmem sdílel poslední aktuální průzkum, týkající se causy Andreje Babiše a "jeho" Čapího hnízda.

21.9.2022 v 13:13 | Karma: 27,04 | Přečteno: 1015x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Nejednáme. Na obzoru je stávka soudních pracovníků, požadují vyšší platy

25. dubna 2024

Premium Odvádějí vysoce odbornou práci, musejí skládat speciální zkoušky, někdy sami vypracovávají drobná...

Pokroková nenávist k Židům. Jak se z univerzit v USA staly filiálky Hamásu

25. dubna 2024

Premium Na elitních amerických univerzitách vyhánějí Židy takovým stylem, že to tam vypadá jako v Německu...

Karafiátovou revoluci zažehla jediná píseň. Portugalsko vyvedla z diktatury

25. dubna 2024

Málokterá revoluce je spojena s písní a květinou, jako se to stalo té portugalské. Před 50 lety se...

Chtěl se odpálit během olympiády v Paříži. Ve Francii zatkli 16letého hocha

24. dubna 2024  22:47

Kriminalisté ve Francii v úterý zadrželi 16letého mladíka francouzské národnosti, který na...

  • Počet článků 225
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3830x
Už vím, co všechno pro mě znamenáte, jak moc jste pro mě důležití a jak moc vás mám rád, vážení čtenáři a blogeři. Motto: Váš úsměv = moje radost a odměna.