Potvrzeno! Nejlepšími adminy na světě jsou opět Češi! Gratulujeme!

23. 04. 2011 17:02:57
Jak jistě mnozí z vás víte, skončil před malou chvílí jubilejní 15. Mezinárodní sjezd administrátorů internetových diskuzí. Poprvé v historii se admini celého světa sešli právě v Praze, konkrétně v Kongresovém centru a nutno podotknout, že šlo o správnou volbu!

Jubilejního setkání adminů a adminek se zúčastnilo přes 2 000 delegátů z celého světa. Jako již tradičně byli nejpočetněji zastoupeni administrátoři z Číny, KLDR, Kuby a Běloruska. Ale ani čeští zástupci se zde neztratili!

Na úvod sjezdu vystoupil právě český delegát, který zaplněnému sálu přednesl svůj projev na téma: "Dukáty a jejich nezastupitelná úloha v moderní demokratické společnosti". Nutno podotknout, že sklidil bouřlivý, dvě hodiny trvající, potlesk, neboť tzv. dukáty, které mnozí z vás velmi důvěrně znáte, jsou výhradně českou specialitou, o které dosud nikdo nikdy v zahraničí neslyšel. Asi nejbouřlivěji na důmyslně propracovaný dukátový systém zareagovali severokorejští delegáti, kteří svému nadšení nechali zcela volný průběh. Několik z nich si dokonce ze samé radosti chtělo vystřelit ze svého samopalu! Spolu s ručním granátem patří totiž právě samopal ke standardní výbavě každého severokorejského admina...

Poté se ujal slova čestný host sjezdu, novinář a reportér, pan Jaroslav Kmenta, známější spíše pod přezdívkou "Hluboké hrdlo". Jeho projev na téma: "PAST NA DUKÁTY jako moderní prostředek boje proti účastníkům internetových diskuzí" ocenili delegáti nepřerušovaným tříhodinovým potleskem! Jen pro připomenutí, svou metodu "PAST NA DUKÁTY" (tedy zveřejnění neobjektivního, zaujatého a zcela nekorektního článku) aplikoval pan Kmenta poprvé ve své nedávné sérii příspěvků na téma Víta Bárty, ABL a Věcí veřejných. V této souvislosti se pan Kmenta delegátům sjezdu pochlubil, že jeho článkům padlo za oběť celkem 4 900 diskutérů, kteří v marném boji s adminy přišli dohromady o neuvěřitelných pět milionů dukátů!

S velice zajímavým příspěvkem vystoupila i delegátka z Běloruska. Z jejího projevu bych vyzdvihl zejména informaci o tom, že Bělorusko má aktuálně druhý nejvyšší počet administrátorů, v přepočtu na jedno internetové připojení, na světě. K dnešnímu dni tak v Bělorusku připadá 400 adminů na jednoho uživatele internetu. Lépe jsou na tom již pouze v Číně, kde o jednoho uživatele internetu pečuje necelých 10 000 adminů! Takového servisu se u nás zřejmě nikdy nedočkáme. I když, kdo ví...

Na závěr sjezdu proběhlo již tradiční soutěžní klání smíšených dvojic. Týmy, tvořené vždy jedním adminem a jednou adminkou, se utkaly v oblíbené disciplíně "Mazání diskuzních příspěvků na čas". Českou republiku zde zastupovali obhájci titulu z loňského roku, pan Patrik a paní Tereza, kteří navíc drží světový rekord z roku 2009, kdy se jim během jedné minuty podařilo smazat neuvěřitelných 295 diskuzních příspěvků! Přestože byli jasnými favority, neměli to tentokrát vůbec snadné. Za vše mohla únavová zlomenina pravého ukazováčku pana Patrika. I přes tuto indispozici se našim borcům podařilo jejich loňské vítězství obhájit! Česká administrátorská škola tedy opět potvrdila, že ač není tak početná, přesto nemá, co do kvality, ve světě konkurenci!

15. Mezinárodní sjezd administrátorů internetových diskuzí je tedy minulostí. Ačkoliv před jeho zahájením panovaly obavy z toho, zda Praha svou pořadatelskou premiéru zvládne, nakonec vše dopadlo nad očekávání skvěle. Letošní sjezd zcela jasně prokázal a opětovně potvrdil, jak důležitou a nezastupitelnou úlohu hrají administrátoři internetových diskuzí v životě každého uživatele internetu.

Važme si proto jejich nelehké práce a přejme si, ať se o nás starají stále tak dobře a pečlivě jako doposud!

Autor: Filip Fuchs | sobota 23.4.2011 17:02 | karma článku: 29.52 | přečteno: 2312x

Další články blogera

Filip Fuchs

Proč si díla Milana Kundery nevážím a nikdy vážit nebudu

V souvislosti s úterním úmrtím česko-francouzského spisovatele, pana Milana Kundery, bylo napsáno již mnohé. Mě osobně nejvíce zaujaly polemiky a úvahy na téma, zda si máme, jako čtenáři jeho knih, jeho díla vážit, či nikoliv.

14.7.2023 v 13:13 | Karma článku: 20.84 | Přečteno: 1532 | Diskuse

Filip Fuchs

Sobota 27. května 2073: Reportáž (z budoucnosti) z oslav 200 let kolínského gymnázia

"Vážení přátelé, milí hosté, naši bývalí studenti, je mou milou povinností přivítat vás na oslavě dvousetleté existence našeho vzdělávacího ústavu, kolínského gymnázia," započal svou uvítací řeč stávající ředitel, pan Ivo Zachař.

30.5.2023 v 13:13 | Karma článku: 12.40 | Přečteno: 432 | Diskuse

Filip Fuchs

Žádné všeobecné nadšení z generála Pavla kolem sebe nepozoruji. Jde snad o mediální masáž?

Rozhodně nechci tímto svým blogem přilévat další olej do ohně, pomyslné zákopy mezi příznivci pana Babiše a příznivci pana Pavla jsou dle mého soudu již dostatečně hluboké, nicméně o jeden svůj postřeh bych se s vámi rád podělil.

20.1.2023 v 13:13 | Karma článku: 38.52 | Přečteno: 1854 | Diskuse

Filip Fuchs

Pane Babiši, pozitivní kampaň je k ničemu! Buďte ke generálovi Pavlovi mnohem ostřejší!

Jak všichni jistě moc dobře víte, již dlouho před začátkem své případné prezidentské kampaně avizoval pan Babiš, že pokud se nakonec opravdu rozhodne kandidovat, udělá vše pro to, aby jeho kampaň byla za všech okolností pozitivní.

18.1.2023 v 13:13 | Karma článku: 27.48 | Přečteno: 1018 | Diskuse

Další články z rubriky Média

Jaroslav Herda

Psala o strachu voličů Zemana ve svém blogu jinak, než jak napsaly Parlamentní listy.

Pedagožka, spisovatelka, blogerka a mluvčí Společnosti učitelů českého jazyka paní Veronika Valíková Šubová oslovila kováře - redakci Parlamentních listů.

28.3.2024 v 7:22 | Karma článku: 16.69 | Přečteno: 617 |

Martin Faltýn

Trochu se nám ty (dez)informace rozmáchly

Zažil jsem poměrně drzý článek, navážející se do jistých aktivit. Cožpak, to navážení by bylo v pořádku. Horší bylo, že autor neochvějně odkazoval na důkazní fakta. Což byla ovšem speciálně z jeho strany dezinformace, jako hrom!

18.3.2024 v 9:09 | Karma článku: 28.03 | Přečteno: 3854 | Diskuse

Jan Pavelec

ČT je hlásnou troubou pětikoalice

Je to zjevné ze způsobu vedení TV debat, z otázek, kterou jsou kladeny, z odpovědí, které jsou souhlasně rozvíjeny nebo naopak nesouhlasně ostrakizovány, a hlavně z témat, která jsou nastolována nebo naopak zcela ignorována.

9.3.2024 v 9:35 | Karma článku: 20.98 | Přečteno: 369 |

Jaroslav Herda

Do politiky často vstupují pohádky, někdy i drogy.

Když děti politiků experimentují s drogami, mohou nastat nečekané situace, však v tomto případě, v samém závěru příběhu, je droga jako příčina nedorozumění nakonec vyloučena. I nedorozumění.

4.3.2024 v 23:45 | Karma článku: 7.56 | Přečteno: 226 | Diskuse

Jiří Turner

Prima zprávy

Pamatuji, jak za bolševika byla média přehlídkou vítězství, úspěchů, pozitiv a jistot. Dnes jsou to katastrofy, neúspěchy, hrozby, varování, katastrofální vyhlídky a prognózy vyvolávající strach, nejistotu, zklamání a skepsi.

4.3.2024 v 14:27 | Karma článku: 30.53 | Přečteno: 796 | Diskuse
Počet článků 225 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 3828

Už vím, co všechno pro mě znamenáte, jak moc jste pro mě důležití a jak moc vás mám rád, vážení čtenáři a blogeři. Motto: Váš úsměv = moje radost a odměna.

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...