Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Z hulvátství některých blogerů se mi zvedá žaludek!

Hysterie, která se rozpoutala kolem posledního článku blogera, pana Roberta Pocha: "Patrikovi nechtěli ohněm vyhladit rodinu, ale Natálce ano!" mi doslova vyrazila dech. V posledních týdnech nechodím na blog již tak často, nicméně když jsem zde včera zahlédl několik blogů, jejichž nadpis obsahoval příjmení našeho kolegy blogera, pana Pocha, zpozorněl jsem...

Jako první jsem si přečetl příspěvek blogera, pana Vladimíra Kroupy:

Kolego Pochu, opravdu nechápete o co jde…?

Již jeho první věta mě doslova nadzvedla ze židle. Pan Kroupa totiž napsal, cituji: "článek se panu Pochovi těžce nepovedl".

Jak si vůbec někdo může dovolit soudit to, zda se někomu jeho článek povedl, či nepovedl? Nemám nic proti tomu, aby se pan Kroupa vymezil proti názoru pana Pocha. Ať v klidu napíše, v čem a proč s panem Pochem nesouhlasí, vždyť od toho tady blog je, aby se zde vyjadřovaly různé názory a polemizovalo se nad nimi. Je však zcela nepřípustné, aby bloger (navíc hned v první větě) článek svého kolegy shodil a jeho autora tak hrubě urazil, a to jenom proto, že má odlišný názor než on. To není žádná konstruktivní kritika, žádná polemika, to je pouze ukázka nevychovanosti pana Kroupy.

Druhou reakcí na článek pana Pocha, kterou jsem si přečetl, byl článek blogerky, paní Ivety Klimečkové:

Pokus o vraždu = pokus o vraždu, pane Pochu

Stejně jako bloger, pan Vladimír Kroupa, měla i paní Klimečková hned jasno. Názory pana Pocha totiž označila za "demagogické, lživé a nesoudné".

No, nevím jak vy, ale já osobně bych si nikdy nedovolil označit člověka, s jehož názory nesouhlasím, za demagoga a za lháře. Pokud si právě takto paní Klimečková představuje vkusnou a slušnou reakci na blog svého kolegy, který ji, cituji: "zvedl ze židle", potom to byla právě její neslušná a netolerantní reakce, která naopak zvedla ze židle mě!

Třetím článkem, který reagoval na blog pana Pocha, byl blog paní Kateřiny Kašparové:

Reakce na blog R.Pocha - tresty za Patrika a Natálii

Paní Kateřina si již ve své druhé větě neodpustila jízlivou a zcela nemístnou poznámku na adresu pana Pocha, když napsala, cituji: "autor (pan Poch) nepovolil diskuzi - bojí se snad nesouhlasných názorů?"

No, paní Kateřino, rád bych Vám připomenul, že to, zda bloger umožní, či neumožní diskuzi pod svým článkem, je zcela v jeho kompetenci. Je to jeho plné právo a Vám ani v nejmenším nepřísluší komentovat, navíc takto nevkusně ironicky, proč diskuzi neumožnil. Příště, prosím, toto právo každého blogera respektujte a vyvarujte se jakýchkoliv ironických poznámek na jeho adresu.

Čtvrtým a posledním článkem, který reagoval na blog pana Pocha a který jsem četl, byl dnešní dopolední příspěvek blogera, pana Karla Kříže:

Co je ne-poch-opitelného na případu Patrika a Natálie?

Bohužel, i pan Kříž, stejně jako jeho tři výše jmenovaní kolegové, se ve svém blogu vědomě dopustil nekorektních výpadů proti panu Pochovi, když napsal, že byl šokován rozhodnutím administrátorů blog.iDNES.cz, kteří zařadili článek pana Pocha do tzv. Výběru na titulní stránku iDNES.cz. Pan Kříž dále "argumentuje" počty čtenářů a počty doporučení na Facebooku, kterých dosáhl jeho článek na stejné téma a který byl administrátory blogu zařazen do Výběru o několik dnů dříve.

No, pane Kříži, musím Vám říci, že Vaši předstvu o demokracii a svobodě projevu opravdu nesdílím. Pokud si myslíte, že když si Váš článek přečte 70 000 čtenářů a dostane 15 000 doporučení na FB, tak právě proto jsou názory a myšlenky, vyjadřené v něm, ty jediné správné a přípustné, tak potom je Vaše představa o svobodě projevu naprosto zvrácená. A do toho, proč administrátoři zařadili právě ten, či onen článek do Výběru, do toho Vám už vůbec nic není! Toto laskavě nechte na administrátorech, respektive na majitelích stránek iDNES.cz. Hodnotit jakékoliv jejich rozhodnutí Vám totiž vůbec nepřísluší!

Jak sami vidíte, tak "Causa Poch", respektive čtyři reakce blogerů na článek pana Pocha, jasně ukázaly, jak moc se ještě musíme učit demokracii, vzájemné toleranci a hlavně respektu k odlišnému názoru druhého člověka. Osobní výpady, urážky, ironické a jízlivé poznámky na osobu pana Pocha, kterých se ve svých článcích dopustili všichni čtyři blogeři, jsou totiž zcela nepřípustné! Diskutovat, polemizovat, argumentovat, vyjadřovat svůj nesouhlas s odlišným názorem druhého. Na to vše máme plné právo. Je však bezpodmínečně nutné, abychom tak činili vkusně a na úrovni, a ne abychom svého oponenta hrubě uráželi a ponižovali.

Věřím, že pro všechny z nás bude celá tato nechutná kampaň proti našemu kolegovi blogerovi, panu Robertu Pochovi, výstrahou do budoucna a že se s podobným projevem vědomé, cílené a zcela záměrné dehonestace jakéhokoliv našeho kolegy již nikdy v budoucnu na tomto blogu nesetkáme.

Autor: Filip Fuchs | středa 23.3.2011 13:52 | karma článku: 21,37 | přečteno: 3361x
  • Další články autora

Filip Fuchs

Proč si díla Milana Kundery nevážím a nikdy vážit nebudu

V souvislosti s úterním úmrtím česko-francouzského spisovatele, pana Milana Kundery, bylo napsáno již mnohé. Mě osobně nejvíce zaujaly polemiky a úvahy na téma, zda si máme, jako čtenáři jeho knih, jeho díla vážit, či nikoliv.

14.7.2023 v 13:13 | Karma: 20,84 | Přečteno: 1534x | Diskuse| Ostatní

Filip Fuchs

Sobota 27. května 2073: Reportáž (z budoucnosti) z oslav 200 let kolínského gymnázia

"Vážení přátelé, milí hosté, naši bývalí studenti, je mou milou povinností přivítat vás na oslavě dvousetleté existence našeho vzdělávacího ústavu, kolínského gymnázia," započal svou uvítací řeč stávající ředitel, pan Ivo Zachař.

30.5.2023 v 13:13 | Karma: 12,77 | Přečteno: 433x | Diskuse| Ostatní

Filip Fuchs

Žádné všeobecné nadšení z generála Pavla kolem sebe nepozoruji. Jde snad o mediální masáž?

Rozhodně nechci tímto svým blogem přilévat další olej do ohně, pomyslné zákopy mezi příznivci pana Babiše a příznivci pana Pavla jsou dle mého soudu již dostatečně hluboké, nicméně o jeden svůj postřeh bych se s vámi rád podělil.

20.1.2023 v 13:13 | Karma: 38,58 | Přečteno: 1855x | Diskuse| Ostatní

Filip Fuchs

Pane Babiši, pozitivní kampaň je k ničemu! Buďte ke generálovi Pavlovi mnohem ostřejší!

Jak všichni jistě moc dobře víte, již dlouho před začátkem své případné prezidentské kampaně avizoval pan Babiš, že pokud se nakonec opravdu rozhodne kandidovat, udělá vše pro to, aby jeho kampaň byla za všech okolností pozitivní.

18.1.2023 v 13:13 | Karma: 27,48 | Přečteno: 1018x | Diskuse| Ostatní

Filip Fuchs

Potvrzeno: 99,7 % občanů ČR věří, že v tzv. cause "Čapího hnízda" je Andrej Babiš nevinný!

Netuším jak vy, ale já osobně patřím celoživotně mezi ty, kteří dávají přednost tzv. "tvrdým datům". I proto jsem uvítal a se zájmem sdílel poslední aktuální průzkum, týkající se causy Andreje Babiše a "jeho" Čapího hnízda.

21.9.2022 v 13:13 | Karma: 27,04 | Přečteno: 1015x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Ženu soudí za sex se psem i zneužívání syna a vnuka. Byla to terapie, hájí se

15. dubna 2024  12:28,  aktualizováno  13:33

U Krajského soudu v Ústí nad Labem začalo projednávání případu dlouhodobého sexuálního zneužívání,...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Europoslanci prodloužili volný obchod s Ukrajinou, unijní farmáře více ochrání

23. dubna 2024  13:03,  aktualizováno  13:29

Europoslanci schválili prodloužení volného obchodu s Ukrajinou, ovšem s kroky k vyšší ochraně...

Ředitelem Vojenského zpravodajství by mohl být Bartovský, nahradí Berouna

23. dubna 2024  13:28

Novým ředitelem Vojenského zpravodajství (VZ) by mohl být Petr Bartovský. Kandidáta dnes na...

Protesty za Gazu zachvacují americké univerzity, policie masivně zatýká

23. dubna 2024  13:27

Kolumbijská univerzita v pondělí kvůli demonstracím zavedla distanční výuku a na nedalekých...

Pokus o atentát na Pellegriniho, „psala“ ČTK. Do agentury se nabourali hackeři

23. dubna 2024  13:22

Neznámý útočník umístil na zpravodajský web České tiskové kanceláře (ČTK) České noviny dvě lživé...

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...

  • Počet článků 225
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3830x
Už vím, co všechno pro mě znamenáte, jak moc jste pro mě důležití a jak moc vás mám rád, vážení čtenáři a blogeři. Motto: Váš úsměv = moje radost a odměna.