Brutální útoky vůči blogerům musí být tvrdě trestány!

Většina z vás, blogerů a čtenářů blog.iDNES.cz, možná ani nepostřehla k jakému bezprecedentnímu a opovrženíhodnému útoku zde včera došlo. Skupinka anonymních diskutujících si za cíl svých sprostých a hulvátských urážek vybrala naš

V čele těchto nevychovaných sprosťáků stál jakýsi "bloger Vondrák". Záměrně používám uvozovky, neboť se s největší pravděpodobností jednalo o falešné jméno, pod kterým si zde kdosi anonymní založil svůj blog.

Bloger, pan Vladimír Kroupa, je středem zájmu těchto provokatérů již delší dobu, ovšem včera z jejich strany došlo k neomluvitelnému překročení všech myslitelných hranic slušného chování. Na několika zdejších diskuzích totiž zveřejnili odkaz na jakési stránky, kde byl hrubě a za použití velmi expresívních sexuálních narážek napadán nejen samotný pan Kroupa, ale též administrátor blog.iDNES.cz, pan Patrik Banga.

Jsem velmi rád za to, že tvrdá a nekompromisní reakce ze strany administrátorů blog.iDNES.cz na sebe nenechala dlouho čekat. Téměř okamžitě byl blog falešného Vondráka bez náhrady zrušen a stejně tvrdě bylo postupováno proti všem ostatním diskutujícím, kteří se na včerejší nechutnosti podíleli. Za toto pohotové a radikalní řešení si administrátoři blog.iDNES.cz a zvláště pan Patrik Banga, zaslouží velký dík od nás všech. Tedy, od všech slušných blogerů, od všech slušných čtenářů a od všech slušných diskutujících.

Není totiž možné, aby se blog.iDNES.cz stal centrem provokatérů, hulvátů a nevychovaných anonymů!

Není možné, aby se slušně píšící blogeři obávali otevírat pod svými články diskuze, ze strachu před brutálními ataky těchto duševních mrzáků, jejichž hlavním cílem je zesměšnění a ponížení autora blogu, a to za jakoukoliv cenu!

Nedopusťme, aby se z blog.iDNES.cz, který nemá mezi českými blogy konkurenci a je jednoznačnou jedničkou co do čtenosti, počtu blogerů a počtu zveřejněných blogů, stala doslova žumpa, kde neplatí žádná pravidla a kde anonymní diskutující mohou beztrestně urážet slušné blogery, ale i slušné diskutéry. Toto v žádném případě nesmíme připustit!

Přestože je dodržování Kodexu blogera a Kodexu diskutéra náplní práce zdejších administrátorů, vůbec to neznamená, že nás, slušných blogerů, slušných čtenářů a slušných diskutujících se toto netýká. Naopak. I my máme možnost a svým způsobem i povinnost, upozornit na urážlivé a sprosté příspěvky v diskuzích. Nebojme se je proto hlásit administrátorům. Označujme je jako "nevhodné příspěvky" a vůbec nemějme obavy z toho, že budeme druhými označeni za udavače a bonzáky. Není žádným udavačstvím to, když upozorníme na nevychované hulváty v diskuzích.

Chtěl bych též apelovat zejména na nováčky zde na blogu, kterých mimochodem přibývá jako pomyslných hub po dešti, což je jasným důkazem toho, že blog.iDNES.cz má mezi uživateli internetu dobré jméno, že se jedná o dobrou značku a zejména o záruku vysoké kvality.

Noví blogeři, seznamte se, prosím, velmi pečlivě s tzv. Kodexem blogera, ale i s Kodexem diskutéra. Není žádná hanba a nikdo se vám za to nebude posmívat, když si oba Kodexy vytisknete a budete je mít vždy při ruce k okamžitému nahlédnutí. Předejdete tak mnohým případným problémům, kdy se nechtěně, z neznalosti, dopustíte prohřešku proti Kodexu a následné upozornění administrátora na váš prohřešek můžete potom mylně brát jako projev buzerace či cenzury z jeho strany. O nic takového ze strany administrátorů ovšem nejde. Jde pouze o to, aby se dodržovala pravidla "hry". Seznamte se proto, prosím, s oběma Kodexy a respektujte je.

Závěrem bych ještě jednou velmi rád poděkoval zejména administrátorovi, panu Patriku Bangovi, za jeho včerejší pohotový, tvrdý a nekompromisní zákrok proti skupince provokatérů, kteří hrubě urazili a ponížili nejen jeho samotného, ale zejména našeho kolegu blogera, pana Vladimíra Kroupu. Pevně doufám, že bude se stejnou razancí postupováno i v případných dalších podobných excesech.

Děkuji vám za vaši pozornost a přeji všem kolegům blogerům a všem čtenářům blog.iDNES.cz úspěšný rok 2011.

Filip Fuchs

Autor: Filip Fuchs | čtvrtek 13.1.2011 12:44 | karma článku: 24,70 | přečteno: 2943x
  • Další články autora

Filip Fuchs

Proč si díla Milana Kundery nevážím a nikdy vážit nebudu

V souvislosti s úterním úmrtím česko-francouzského spisovatele, pana Milana Kundery, bylo napsáno již mnohé. Mě osobně nejvíce zaujaly polemiky a úvahy na téma, zda si máme, jako čtenáři jeho knih, jeho díla vážit, či nikoliv.

14.7.2023 v 13:13 | Karma: 20,84 | Přečteno: 1534x | Diskuse| Ostatní

Filip Fuchs

Sobota 27. května 2073: Reportáž (z budoucnosti) z oslav 200 let kolínského gymnázia

"Vážení přátelé, milí hosté, naši bývalí studenti, je mou milou povinností přivítat vás na oslavě dvousetleté existence našeho vzdělávacího ústavu, kolínského gymnázia," započal svou uvítací řeč stávající ředitel, pan Ivo Zachař.

30.5.2023 v 13:13 | Karma: 12,77 | Přečteno: 433x | Diskuse| Ostatní

Filip Fuchs

Žádné všeobecné nadšení z generála Pavla kolem sebe nepozoruji. Jde snad o mediální masáž?

Rozhodně nechci tímto svým blogem přilévat další olej do ohně, pomyslné zákopy mezi příznivci pana Babiše a příznivci pana Pavla jsou dle mého soudu již dostatečně hluboké, nicméně o jeden svůj postřeh bych se s vámi rád podělil.

20.1.2023 v 13:13 | Karma: 38,58 | Přečteno: 1855x | Diskuse| Ostatní

Filip Fuchs

Pane Babiši, pozitivní kampaň je k ničemu! Buďte ke generálovi Pavlovi mnohem ostřejší!

Jak všichni jistě moc dobře víte, již dlouho před začátkem své případné prezidentské kampaně avizoval pan Babiš, že pokud se nakonec opravdu rozhodne kandidovat, udělá vše pro to, aby jeho kampaň byla za všech okolností pozitivní.

18.1.2023 v 13:13 | Karma: 27,48 | Přečteno: 1018x | Diskuse| Ostatní

Filip Fuchs

Potvrzeno: 99,7 % občanů ČR věří, že v tzv. cause "Čapího hnízda" je Andrej Babiš nevinný!

Netuším jak vy, ale já osobně patřím celoživotně mezi ty, kteří dávají přednost tzv. "tvrdým datům". I proto jsem uvítal a se zájmem sdílel poslední aktuální průzkum, týkající se causy Andreje Babiše a "jeho" Čapího hnízda.

21.9.2022 v 13:13 | Karma: 27,04 | Přečteno: 1015x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Pořadatelka nahé párty dostala v Rusku pokutu, provinila se kritikou války

25. dubna 2024  15:14

Moskevský soud ve čtvrtek uložil pokutu 50 tisíc rublů (asi 12 750 korun) televizní moderátorce a...

S vládou nemá smysl pokračovat v jednáních, a to ani za účasti prezidenta, řeklo ANO

25. dubna 2024  10:15,  aktualizováno 

V atriu Poslanecké sněmovny proběhla tisková konference stínové vlády hnutí ANO. Poslanci mluvili...

POLITICKÝ DIÁŘ: Pověstná „střídačka“ ODS a Kupkův úspěch na kongresu

25. dubna 2024

Premium Byť se před čtrnácti dny na kongresu ODS v Ostravě téměř nic nestalo (natož aby šlo o něco...

Odvrátili jsme dronový útok na Minsk z území Litvy, tvrdí Bělorusko

25. dubna 2024  13:11,  aktualizováno  14:56

Šéf běloruské tajné služby (KGB) Ivan Tertel ve čtvrtek uvedl, že se podařilo zmařit dronový útok...

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...

  • Počet článků 225
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3830x
Už vím, co všechno pro mě znamenáte, jak moc jste pro mě důležití a jak moc vás mám rád, vážení čtenáři a blogeři. Motto: Váš úsměv = moje radost a odměna.