Kolegové blogeři, pišme pravdu a nevymýšlejme si!

23. 09. 2010 11:07:29
V posledních dnech a týdnech se zde na blogu setkáváme s řadou příspěvků, o jejichž serioznosti by se dalo s úspěchem pochybovat. Někteří z blogerů si totiž začali vymýšlet a psát nepravdy a to jen proto, aby se stali zajímavějšími...

Kapitolu samu pro sebe tvoří tzv. bájní/bájiví blogeři. Tedy blogeři, kteří se nerozpakují ve svých článcích lhát, vymýšlet si, vědomě čtenáře mystifikovat a to jen proto, aby svůj článek učinili zajímavějším a dosáhli tak vyšší čtenosti, potažmo vyšší karmy. Pokud je navíc takový bájný/bájivý bloger též tzv. lovcem karem, tedy člověkem, který je pro vysokou karmu schopen udělat doslova cokoliv, je dílo zkázy téměř dokonáno.

Většina z vás mě zná jako blogera, který se vždy snaží ctít jakousi elementární novinářskou etiku, což znamená, že předtím než cokoliv zveřejním, nejprve si to důkladně ověřím a to i z několika na sobě nezávislých zdrojů. Často se mi proto stává, že řadu svých příspěvků ani nezveřejním, neboť nemám dostatek věrohodných zdrojů, které by mi daly stoprocentní jistotu, že se všechna fakta, uvedená v mém příspěvku, skutečně zakládají na pravdě. Je pro mě proto vždy velkým zklamáním, když se dozvím, že některý z mých kolegů blogerů ve svých článcích lže, záměrně manipuluje s fakty a dělá tak vlastně ze svých čtenářů hlupáky. Myslím si, že nastal čas, učinit tomuto přístupu některých blogerů rázný konec!

Vyzývám proto vás všechny, slušné blogery, ale i všechny čtenáře, abyste mi v okamžiku, kdy zjistíte, že některý z blogerů ve svém článku lže, neprodleně tuto skutečnost oznámili a já se již postarám o to, aby takový bloger opustil jednou provždy naše řady. Není totiž nadále možné, abychom my, slušní a seriozní blogeři, dopláceli na pár černých ovcí v našich řadách.

Závěrem mé výzvy mi dovolte vyhlásit výsledky 3.ročníku interní ankety, která proběhla v měsíci září mezi blogery iDNES.cz pod názvem: NEJDŮVĚRYHODNĚJŠÍ BLOGER ROKU 2010. Anketa byla do posledních okamžiků velice vyrovnaná a o vítězi rozhodl nakonec pouhý jeden hlas. A kterým svým kolegům tedy my blogeři důvěřujeme nejvíce? Zde jsou výsledky:

1.místo: bloger Jiří Paroubek

2.místo: bloger Robert Poch

3.místo: blogerka Soňa Diartová

4.místo: bloger Jiří Hrebenar

5.-6.místo: bloger Jaroslav Mrázek a bloger Filip Fuchs (to jsem já)

Pouze připomenu, že všech šest výše jmenovaných blogerů získává jako odměnu vstupenky pro dvě osoby na muzikál Baron Prášil a též dárkový šek v hodnotě 500 Kč, platný ve všech pražských knihkupectvích. Šek je následně možno použít k nákupu jakékoliv knihy z produkce Hanse Christiana Andersena...

Souběžně s touto tradiční anketou proběhl též premiérový ročník ankety: LÍNÁ KŮŽE BLOGU 2010, která hodnotí blogera s nejnižší aktivitou na blogu, chcete-li blogera, který během roku zveřejní nejmenší počet článků. Vítězem této ankety se naprosto jednoznačně stal bloger František Matějka. Za svou trvalou celoroční nečinnost na blogu proto získává poukaz na týdenní poznávací zájezd do Bruselu s polopenzí...

Všem oceněným gratuluji a vám, milí čtenáři, děkuji za pozornost.

Filip Fuchs

Autor: Filip Fuchs | čtvrtek 23.9.2010 11:07 | karma článku: 21.58 | přečteno: 1594x

Další články blogera

Filip Fuchs

Proč si díla Milana Kundery nevážím a nikdy vážit nebudu

V souvislosti s úterním úmrtím česko-francouzského spisovatele, pana Milana Kundery, bylo napsáno již mnohé. Mě osobně nejvíce zaujaly polemiky a úvahy na téma, zda si máme, jako čtenáři jeho knih, jeho díla vážit, či nikoliv.

14.7.2023 v 13:13 | Karma článku: 20.84 | Přečteno: 1532 | Diskuse

Filip Fuchs

Sobota 27. května 2073: Reportáž (z budoucnosti) z oslav 200 let kolínského gymnázia

"Vážení přátelé, milí hosté, naši bývalí studenti, je mou milou povinností přivítat vás na oslavě dvousetleté existence našeho vzdělávacího ústavu, kolínského gymnázia," započal svou uvítací řeč stávající ředitel, pan Ivo Zachař.

30.5.2023 v 13:13 | Karma článku: 12.40 | Přečteno: 432 | Diskuse

Filip Fuchs

Žádné všeobecné nadšení z generála Pavla kolem sebe nepozoruji. Jde snad o mediální masáž?

Rozhodně nechci tímto svým blogem přilévat další olej do ohně, pomyslné zákopy mezi příznivci pana Babiše a příznivci pana Pavla jsou dle mého soudu již dostatečně hluboké, nicméně o jeden svůj postřeh bych se s vámi rád podělil.

20.1.2023 v 13:13 | Karma článku: 38.52 | Přečteno: 1854 | Diskuse

Filip Fuchs

Pane Babiši, pozitivní kampaň je k ničemu! Buďte ke generálovi Pavlovi mnohem ostřejší!

Jak všichni jistě moc dobře víte, již dlouho před začátkem své případné prezidentské kampaně avizoval pan Babiš, že pokud se nakonec opravdu rozhodne kandidovat, udělá vše pro to, aby jeho kampaň byla za všech okolností pozitivní.

18.1.2023 v 13:13 | Karma článku: 27.48 | Přečteno: 1018 | Diskuse

Další články z rubriky Politika

Jan Pavelec

ČR má se svým upoceným pojetím liberalismu 200 let zpoždění.

Podle Listiny základních práv a svobod se Česká republika nesmí vázat na jakoukoliv výlučnou ideologii či náboženské vyznání, a podle Ústavy má být státem sociálním, nikoliv (neo)liberálním.

28.3.2024 v 15:50 | Karma článku: 7.06 | Přečteno: 81 | Diskuse

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 25.82 | Přečteno: 499 | Diskuse

Petr Duchoslav

Ruský břeh Roberta Fica

Jsem proslovenský, dělám vlasteneckou a suverénní politiku, vše jen pro národ. Tak by se stručně dala charakterizovat politika staronového premiéra Roberta Fica. Zní to sice líbivě, ale realita je bohužel jiná.

27.3.2024 v 9:24 | Karma článku: 25.12 | Přečteno: 516 | Diskuse

Petr Štrompf

Utažený kremelský šroub. Stržený závit pak způsobí pohromu

Islamisté vraždící v Moskvě. Mrtví na obou stranách ukrajinské fronty. Represe režimu, žijícího ve strachu o sebe samého. Šrouby stále utahuje a bude je utahovat ještě víc.

26.3.2024 v 17:34 | Karma článku: 18.92 | Přečteno: 469 | Diskuse

Michal Sabó

Rudá záře nad Moskvou aneb mají teroristi právo na soucit?

Útok v Rusku, při němž útočníci v koncertním sále na okraji Moskvy v pátek zabili nejméně 133 lidí a mnoho dalších zranili, nám nastavil zrcadlo. Máme Rusko litovat?

26.3.2024 v 7:13 | Karma článku: 36.52 | Přečteno: 2308 | Diskuse
Počet článků 225 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 3828

Už vím, co všechno pro mě znamenáte, jak moc jste pro mě důležití a jak moc vás mám rád, vážení čtenáři a blogeři. Motto: Váš úsměv = moje radost a odměna.

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...