Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Proč se náš pejsek občas vykaká na podlahu v kuchyni?

Moje přítelkyně vlastní dva pejsky. Oba jsou to krátkosrstí jezevčíci. Jeden je hnědý a jmenuje se Filípek. Druhý je černý a jmenuje se Bertík. Zatímco Bertík je naprosto pohodový, s Filípkem jsou občas potíže...

Nikdo přesně neví, kolik je oběma pejskům let. Oba jsou to totiž nalezenečci z kontajneru. Někoho prostě přestali bavit, tak je hodil jako malá štěňátka do popelnice. To je hnus!

Bertík by měl být starší a přítelkyně mu hádá neuvěřitelných 17 let! Tomu by nasvědčovalo i to, že je už slepý, hluchý a při chůzi pajdá na všechny čtyři nožky. Když vás ale ucítí nebo když ucítí, že mu nesete v misce jídlo, začne na znamení radosti vesele vrtět ocáskem, což je dokladem toho, že i přes všechny svoje zdravotní obtíže má stále radost ze života!

Navíc, několikrát denně jde tzv. "na špacír". To znamená, že ač by mohl celý den ležet v boudě a odpočívat, tak naopak každou hodinu vyrazí na obhlídku zahrady. Celou ji obejde, označkuje a očichá svoje oblíbená místa a vrátí se zpět do boudičky. Na svůj věk je tedy mimořádně aktivní a všem nám dělá tímto svým aktivním přístupem k životu radost!

Druhému pejskovi, Filípkovi, má být údajně cca 14 let. Je to také nalezeneček od popelnic... Ach jo. Někteří lidé by zasloužili! Na rozdíl od Bertíka ale Filípek stále vidí a i s chůzí a s běháním nemá sebemenší problém. Jediné, co oba pejsky spojuje, je jejich nahluchlost. Můžete metr od nich řezat dřevo na cirkulárce, ale pokud vás nevidí, tak s nimi zvuk cirkulárky ani nehne.

Filípek má také, na rozdíl od Bertíka, jedno privilegium. Může spinkat na pohovce v obýváku. A v tom je kámen úrazu. Občas se totiž stane, že když se ráno probudíme a sejdeme z ložnice dolů, narazíme už v hale nebo až v kuchyni na hromádku od Filípka. Okamžitě se celá rodina (tedy já, přítelkyně a její maminka) sejdeme a řešíme, co že všechno náš Filípek předchozí den papal. Většinou dojdeme ke stejnému výsledku, tedy že Filípek papal to samé, co my dva s přítelkyní. Oba totiž nikdy neodoláme Filípkovu loudění a vždy mu dáme kousek toho, co právě jíme.

Filípek si tak s chutí dá kupříkladu gothaj s houskou, nanukový dort, čokoládíčku, vlašský salátek s rohlíčkem, karbanátek, páreček s hořčicí, gumové medvídky, šlehačku ve spreji (po té se může doslova utlouct), jogurtíček, utopenečka, ale úplně nejvíc zbožňuje kefír s meruňkovou příchutí. Toho je schopen spořádat i půl litru na posezení!

Zatímco Filípek vždy při této naší debatě o tom, co minulý den všechno spapinkal, spokojeně vrtí ocáskem (při zmínce o kefíru začne dokonce panáčkovat), tak o maminku mé přítelkyně se pokoušejí mdloby.

"A vy se divíte!?" Rozkřikne se pokaždé na nás."Chudák pes! Já sežrat to, co on, tak se taky poseru! Běžte se bodnout!" Vztekle práskne dveřmi a celý den s námi nepromluví. S přítelkyní nám to je taky moc líto, dohodneme se spolu, že Filípkovi už nedáme z toho, co sami jíme, ani ten nejmenší kousíček, ale znáte to sami. Stačí, abychom si sedli ke stolu k malé svačince a už ho máme pod sebou. Odolat jeho smutnému a prosebnému pohledu prostě nedokážeme...

A tak už to ráno, chvíli po naší poradě, víme, že náš příští den začne tradičním sehnutím se k podlaze v kuchyni, sebráním několika nahnědlých, lehce páchnoucích válečků a jejich spláchnutím do záchodu.

Možná si řeknete, že to není zrovna optimální začátek dne, ale věřte mi, že za pohled na Filípkovu rozzářenou tvářičku, celou upatlanou od meruňkového kefíru, nám těch několik ranních pohybů navíc stojí!

Autor: Filip Fuchs | úterý 15.6.2010 8:07 | karma článku: 14,69 | přečteno: 1063x
  • Další články autora

Filip Fuchs

Proč si díla Milana Kundery nevážím a nikdy vážit nebudu

V souvislosti s úterním úmrtím česko-francouzského spisovatele, pana Milana Kundery, bylo napsáno již mnohé. Mě osobně nejvíce zaujaly polemiky a úvahy na téma, zda si máme, jako čtenáři jeho knih, jeho díla vážit, či nikoliv.

14.7.2023 v 13:13 | Karma: 20,84 | Přečteno: 1534x | Diskuse| Ostatní

Filip Fuchs

Sobota 27. května 2073: Reportáž (z budoucnosti) z oslav 200 let kolínského gymnázia

"Vážení přátelé, milí hosté, naši bývalí studenti, je mou milou povinností přivítat vás na oslavě dvousetleté existence našeho vzdělávacího ústavu, kolínského gymnázia," započal svou uvítací řeč stávající ředitel, pan Ivo Zachař.

30.5.2023 v 13:13 | Karma: 12,77 | Přečteno: 433x | Diskuse| Ostatní

Filip Fuchs

Žádné všeobecné nadšení z generála Pavla kolem sebe nepozoruji. Jde snad o mediální masáž?

Rozhodně nechci tímto svým blogem přilévat další olej do ohně, pomyslné zákopy mezi příznivci pana Babiše a příznivci pana Pavla jsou dle mého soudu již dostatečně hluboké, nicméně o jeden svůj postřeh bych se s vámi rád podělil.

20.1.2023 v 13:13 | Karma: 38,58 | Přečteno: 1855x | Diskuse| Ostatní

Filip Fuchs

Pane Babiši, pozitivní kampaň je k ničemu! Buďte ke generálovi Pavlovi mnohem ostřejší!

Jak všichni jistě moc dobře víte, již dlouho před začátkem své případné prezidentské kampaně avizoval pan Babiš, že pokud se nakonec opravdu rozhodne kandidovat, udělá vše pro to, aby jeho kampaň byla za všech okolností pozitivní.

18.1.2023 v 13:13 | Karma: 27,48 | Přečteno: 1018x | Diskuse| Ostatní

Filip Fuchs

Potvrzeno: 99,7 % občanů ČR věří, že v tzv. cause "Čapího hnízda" je Andrej Babiš nevinný!

Netuším jak vy, ale já osobně patřím celoživotně mezi ty, kteří dávají přednost tzv. "tvrdým datům". I proto jsem uvítal a se zájmem sdílel poslední aktuální průzkum, týkající se causy Andreje Babiše a "jeho" Čapího hnízda.

21.9.2022 v 13:13 | Karma: 27,04 | Přečteno: 1015x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Rusové ostřelovali Charkov, střely zasáhly obytné domy a zranily šest lidí

24. dubna 2024  8:33,  aktualizováno  9:08

Sledujeme online Rusko útočilo střelami S-300 na Charkov. Poničené jsou čtyři obytné budovy, oznámil starosta...

Policie zadržela mladíka, který v tachovské škole vyhrožoval nožem

23. dubna 2024  15:03,  aktualizováno  24.4 7:53

Policisté zadrželi ve škole v Tachově mladíka, který nožem vyhrožoval zabitím. Při incidentu se...

V březnu by ze Sněmovny vypadla TOP 09. Vyhrává ANO, posilují malé strany

24. dubna 2024  6:22,  aktualizováno  6:32

Podle nejnovějšího volebního modelu Median by se v březnu do Sněmovny dostalo pět stran a hnutí. V...

Balík pomoci pro Ukrajinu či Izrael schválil Senát USA. Zbývá už jen Bidenův podpis

24. dubna 2024  6:24

Americký Senát schválil balík s pomocí pro Ukrajinu, Izrael či Tchaj-wan v hodnotě 95 miliard...

  • Počet článků 225
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3830x
Už vím, co všechno pro mě znamenáte, jak moc jste pro mě důležití a jak moc vás mám rád, vážení čtenáři a blogeři. Motto: Váš úsměv = moje radost a odměna.